ANANAS YOĞURT VE YULAF EZMESİ

Sabah kahvaltınızda hazırlaması kolay, hafif ve bir o kadar da doyurucu bir tercih yapmak isterseniz yulaf ezmesi, yoğurt ve ananası birlikte tüketebilirsiniz. 

 

Ananas; vitamin B, vitamin C, güçlü saç-tırnak ve cilt için kalsiyum, sağlıklı cilt ve göz için vitamin A ve bol miktarda demir içerir. Yağ bulundurmaz hatta vücutta yağ birikimini önler. Antioksidandır ve bağışıklık sistemini destekler. Ananas aynı zamanda vücuttaki enzimleri ayrıştıran ve sindiren bromelain enzimini içerir. Bu enzim zayıflamayı sağlar. Bu şekilde sadece zayıflamaya yardımcı olmaz aynı zamanda vücutta meydana gelebilecek şişkinlik ve iltihapları azaltmada büyük etkisi vardır. Bu meyve aynı zamanda mide ve bağırsakları temizler, mide asidini düzenler. 

Ben ananası yurtdışından aldığım bir baharat, yoğurt ve yulaf ile tüketmeyi çok seviyorum. Baharatın adı "Ras El Hanout". Bu baharat Fas mutfağının tipik bir baharat karışımıdır ve bir baharatçının karıştırabileceği en iyi bahartaların karışımı olarak bilinir. Ras El Hanout 13 baharatın karışımından oluşur. Et yemeklerine de çok yakışır. Ben bu baharatla Fransa'da tanıştım. Tatlı yemek istediğimde bunu denememi önerdiler. Gelen tabakta sadece ananas ve üzerinde bu baharat vardı. Gerçekten mükemmeldi. Sonra bir baharatçıdan bu baharatı buldum ve kullanmaya başladım. Bu karışımı yapmak, içindeki her baharatı bulmak ve miktarını kestirmek açısından biraz zor. Ben yine de bulduğum bir içeriği sizinle paylaşacağım. Ancak yurtdışına giderseniz veya giden birisine sipariş verirseniz kolayca temin edebilirsiniz.

Ras el Hanout Baharatını yapmak için aşağıdaki tüm baharatlar karıştırılır.

1 çay kaşığı toz hayıt

1 çay kaşığı toz kimyon

1 çay kaşığı toz zencefil

1 çay kaşığı toz zerdeçal

½ çay kaşığı toz tarçın

½ çay kaşığı toz karabiber

½ çay kaşığı toz akbiber

½ çay kaşığı toz kişniş

½ çay kaşığı toz kırmızı biber

½ çay kaşığı toz yenibahar

½ çay kaşığı toz küçük hindistan cevizi

½ çay kaşığı toz karanfil

1 çay kaşığı tuz

 

Yulaf ezmesinde ise bol miktarda vitamin E, potasyum, magnezyum, kalsiyum vardır. Yulaf, yapısındaki çözünür lifler sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. Çok iyi bir protein kaynağıdır, anti-depresan olarak etki gösterdiği kanıtlanan vitamin E, çinko, bakır ve demir içerir. Bol miktarda lif içerdiği için kabızlığa iyi gelir. Yulaf aynı zamanda çok iyi bir karbonhidrat kaynağıdır. Bu sebeple spor öncesinde de tüketilebilecek çok iyi bir besindir.

 

Güne kahvaltı yapmadan veya besin değeri düşük yiyecekler tüketerek başlarsak gün içerisinde vücudumuz ve kaslarımız için gereken enerjiyi sağlayamayız. Bu nedenle kahvaltı tercihinizi yaparken besin değerini düşünmeyi unutmayın. ne yerseniz onu alırsınız.

 

Yulaf ezmesi, ananas, yoğurt ve Ras El Hanout ile hazırladığım kahvaltıyı denemenizi öneririm. Yerken ne kadar hafif ve lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ras El Hanout yerine damak tadınıza uyan başka bir baharat veya tarçın da kullanabilirsiniz. 

AFİYET OLSUN!

Write a comment

Comments: 0