KİNOA YEMEĞİ VE YULAFLI KÖFTE

İşte besin deposu bir öğle yemeği hem de yapması çok kolay:)

Geçen gün saat 10.00 gibi spor yaptım eve döndüğümde ne yesem diye düşünürken var olan malzemelerden böyle renkli bir tabak çıktı. 

Sabah kahvaltısında yumurta ile veya salatalara eklenerek tüketilen kinoa tariflerine ek olarak bu sefer kinoayı tek başına sıcak bir yemek haline getirmek istedim. İlhamı da annemin soğanlı, mercimekli yaptığı kepekli bulgur pilavından aldım.

 

İşte malzemelerim;

Bir küçük su bardağı kinoa (2 - 3 kişilik)

2 adet  küçük boy soğan

2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 yemek kaşığı badem ve 1 yemek kaşığı fındık ezmesi 

Cherry domates

Kıvırcık marul

Karabiber

Balsamik sirke

Zeytinyağı

 

Yapılışı;

Önce kinoayı soğuk sudan geçirdim, yıkadım. Sonra haşladım. Ayrıca bir tavada ince ince doğradığım soğanları azıcık bir zeytinyağında çevirdim. Kinoa ve soğanları üzerine biraz da karabiber ekleyerek karıştırdım.

Yulaf köftesi için de önceden evde hazırlamış olduğum badem ve fındık ezmesini yulaf ezmesi ile bir kasede iyice birbirlerine yapışana, bir köfte kıvamına gelene kadar, karıştırdım. Sonra elimle hamburger köftesi şekli vererek tavada kısık ateşte pişirdim. Badem ve fındık ezmesinden dolayı köfte hemen yumuşayabilir o nedenle çok fazla beklemeden  köfteyi çevirin ve ısındığında hemen altını kapatın.

Yanına da biraz cherry domates ve kıvırcık marul hazırladım. Sos olarak da bir çay fincanında biraz zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırdım domates ve marulun üstüne döktüm.

 

Sabah hafif bir kahvaltının üzerine böyle doyurucu bir öğle yemeği ile uzun bir süre tok kalabilirsiniz. Bu tabii ki sadece spordan sonrası için bir alternatif değil ancak spordan sonra ne yesem diye düşünenler için  de hem çok güzel protein hem de karbonhidrat içerikli bir alternatif. 

 

Her zaman kendinize sorun "boş kalori" mi alıyorum yoksa gerçekten "besin içeriği yüksek" bir şeyler mi yiyorum. Dikkatinizi kalori yerine besin içeriğine verirseniz hiç anlamadan hayatınızdan büyük miktarda gereksiz şeyleri çıkarmış olacaksınız. Amacınız gerçekten "beslenmek" olsun!

 

AFİYET OLSUN!

 

 

 

Write a comment

Comments: 0