NOHUTA BAYILIRIM SALATAM

Nohuta Bayılırım

Hafif bir öğlen yemeği yemek istedim ve bugün seçimimi güzel bir protein kaynağı olan nohuttan yana yaptım. Salata yemeyi çok seviyorum. Çeşitli malzemeleri karıştırarak her gün değişik bir salata yaratabilirim ancak bugün canım marul, kıvırcık veya roka dışındaki yeşillikleri kullanmadan bir şeyler yapmak istedi ve işte karşınızda "nohuta bayılırım" salatam:)

 

Malzemeler;

1 su bardağı nohut

2 adet salatalık

4 adet yeşil biber

1 adet avokado

 

Yapılışı;

Önceden yapmaya karar verirseniz nohutu bir gece önceden ıslatın, bir gece bekletin ertesi gün de istediğiniz kıvama göre haşlayın. Ben biraz diri yemeyi seviyorum ona göre haşlıyorum. Eğer son dakika yapmaya karar verirseniz de nohutu sıcak suyun içerisinde 1 saat kadar bekletin ve sonra haşlayın. Daha sonra avokado, salatalık ve biberleri doğrayın haşlamış olduğunuz nohutla karıştırın.

 

Sos için de biraz zeytinyağı, elma sirkesi, nar ekşisi ve kuru naneyi bir su bardağı içerisinde karıştırıp, salatanızın üzerine dökün.

 

Dışarıda yemek yerine evde pratik ve değişik yemekleri denemek beni gerçekten motive ediyor. O gün aklıma gelen veya karşıma çıkan bir tarifin malzemelerini alıyorum ve hemen yapıyorum. Böylelikle neredeyse her gün değişik içerikte, lezzette yemekler tüketiyorum. Siz de bir gün karşınıza çıkan veya aklınıza takılan bir tarifi üşenmeyin yapın, yemeklerinizi evde yaptıkça dışarıdaki tatların ne kadar alışılmış olduğunu fark edecek, o tatları aramayacak, diyetlerle hayatınızı kısıtlamayacak ve sağlıklı bir yaşam yolunda çok güzel bir adım atmış olacaksınız. 

 

AFİYET OLSUN!

Write a comment

Comments: 0