BESİN DEPOSU KAHVALTIM

Besin deposu yulaf & şeftali

GÜNAYDIN!

Her zaman olduğu gibi bugün de uyanır uyanmaz önce kocaman bir bardak suyumu, üzerine yeşil çayımı içtim ve kendime bu sıcaklarda yiyebileceğim hem lezzetli hem de besin deposu bir kahvaltı hazırladım.

Sabahları güne ne kadar hafif başlarsanız gününüz de bir o kadar hafif olur. Sabah uyanır uyanmaz aç karnına içtiğiniz su bağırsaklarınızı temizler, su vücuttan toksinleri atmaya yardımcı olduğu için cildinizin sağlıklı görünmesinde de oldukça etkilidir ve aynı zamanda bir çok hastalığın da varolmasını önlemeye yarar. Bunun yanı sıra yeni kan  ve kas hücrelerinin oluşumunu sağladığı için sağlıklı kilo kaybı ve kilo kontrolünü de destekler.

 

Sağlıklı olmak, vücudumuza iyi bakmak için aslında çok karmaşık ve zor yollardan geçmek yerine her şeyi daha basite indirgeyebilir ve gerçekten yediklerimizden, yaptıklarımızdan keyif almayı öğrenirsek hedeflerimize doğru ilerlerken daha kısa zamanda olumlu sonuçlar alırız.

 

Sabah suyunuzu içtiniz şimdi kahvaltıya geldi sıra:) yine hafif olsun ki bittiğinde hareket edemeyecek veya öğlene acıkmayacak gibi hissetmeyin. Tam tersine yediğiniz her neyse sabahki hafifliğinize hafiflik katsın! Bu sabah benim seçimim yulaf ezmesi ve şeftali oldu. Yaptım, yedim çok da lezzetli oldu:)

 

Mazlemeler;

1 adet şeftali

4 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Ceviz

Chia tohumu

Tarçın

Zencefil

 

Yapılışı;

Önce yulaf ezmesini küçük bir kaba alın sonra üzerine tam üstünü kaplayacak ve hatta 1 parmak geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte bir tahta kaşık yardımıyla yulaf ezmesi suyu çekene kadar karıştırın. Kısa bir süre sonra hiç su kalmamış ancak yulaf ezmesi hala eski kıvamına yakın duruyorsa azıcık daha su ekleyip, karıştırmaya devam edin. Yulaf ezmesi tam fotoğraftaki kıvama gelene kadar bekleyin. İşlem zaten en fazla 5dk sürüyor.

Sonra şeftaliyi bir blender veya el robotuna koyun üzerine biraz tarçın ve zencefil ekleyin, püre haline gelene kadar karıştırın.

Cevizleri ister elinizle, ister bir havanda döverek ufak hale getirin. yulaf ezmesi ve seftaliyi bir kaseye alın sonra da üzerine ceviz, isterseniz tekrardan tarçın ve chia tohumu ekleyin.

 

Pişmiş yulaf ezmesi ve meyve spordan sonra enerji kazanımı için de tüketilebilecek güzel bir alternatiftir tavsiye ederim.

 

AFİYET OLSUN!

 

Write a comment

Comments: 0