MUZLU ÇİKOLATALI MUFFINLER

 

Geçen hafta sebzeli muffin tarifi vermiştim şimdi ise sıra hafiften tatlı olanda:) İster sabah kahvaltınızda isterseniz atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. 

 

Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak çok kolay olmuyor ancak yediklerinizi özellikle kendiniz yapmaya başladığınızda çok büyük bir adım atmış oluyorsunuz. Kendi damak tadınızı keşfetmeye, yemek yapmaktan keyif almaya ve aynı zamanda iyi beslendiğinizi hissetmeye başladığınızda da alışkanlığınız oturmaya başlıyor. 

Sağlığınız için bizzat mutfağa girin, kendi ellerinizle yaratın ve keyifle yiyin!!!

 

Malzemeler;

2 adet muz 

5 yumurta

7 yemek kaşığı yulaf ezmesi

2 parça bitter çikolata

1 tatlı kaşığı tarçın

 

Yapılışı;

Önce muzları blenderdan geçirin. Sonra büyük bir kabın içinde muz, yumurta ve tarçını el blenderı ile karıştırın. 2 parça çikolatayı ufak ufak bölün. Hazırladığınız karışıma çikolata ve yulaf ezmesini ekleyip bir kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı muffin kaplarına koyun. 

Önceden 200 derece ısıtılmış fırına muffinlerinizi koyun ve yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Vermiş olduğum malzeme ile ben 12 adet muffin yaptım. Siz isterseniz kıvamına ve adedine göre malzemeleri biraz azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Sadece hazırladığınız karışımın çok sıvı olmamasına dikkat edin.

 

Herkese neşesi, eğlencesi, güneşi boool bir haftasonu diliyorum!

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Ozy (Thursday, 22 November 2018 21:39)

    Kabartma tozu kullanmadınız mı ?

  • #2

    Yesimatacperformanskocu (Friday, 23 November 2018 09:46)

    Merhaba; hayır kullanmadım. Sadece yukarıda belirttiğim malzemeler var.