1 KEZ YÜRÜSEM YETMEZ Mİ?

Spor yapmam lazım diyorsun ancak öncelikle spor yapmak için senin idealin ne sorusunun cevabını verebiliyor musun?

 

Haftada 1 kez yürüyüş, haftada 3 gün pilates, haftada 5 gün koşu veya 2 gün yüzme mi nedir? Herkes ne yapıyor, nasıl yapıyor unut, senin için ideal olan ne onu düşünmeni istiyorum sadece. Ben haftada 1 kez yürümek istiyorum diyorsan çık ve haftada 1 kez yürü!!! "Haftada kaç kez yürüyüş yapılmalı" diye sorarsan bir spor hocasına, google'a veya spor yapan bir arkadaşına tabii ki bir yanıt alacaksındır. Ancak bu yanıt yine seni "haftada 3 kere yürümek zorundayım" cümlesine götürecek ve sen yine 1 kez çıkacaksın, 2. kez zorlanacak, 3.'ü de ise çıkmayacaksın o yürüyüşe. Fakat kendi idealinle başlarsan sevdiğin bir sporu yapmaya o zaman göreceksin ki zorlanmadan aldığın keyif seni mutlaka 1'den 3'e hatta belki daha da yukarılara taşıyacak. 

 

Şimdi sor kendine ve sadece kendini ve bedenini dinle..

Bu sorunun cevabı zorunluluğu keyife dönüştürecek bir anahtar olabilir! 

Her ne yapıyorsan önce senin idealine uygun olursa ondan keyif alırsın ve yaptığın her neyse sana hizmet eder yani sana fayda sağlar, sana dokunur.  

 

Eğer sen cevabını bulduysan paylaş bizimle ve başkalarına da ilham ol, onların yoluna da bir ışık tut…

Bu haftasonu ister yürüyün, ister koşun, isterseniz spor salonunda saatler geçirin ancak kendi idealinizin farkında olun ve KEYİF almayı unutmayın!

Write a comment

Comments: 0