BİR HAYALİM VAR

Bir hayale sahip olmak ve o hayali gerçekleştirmek için yola çıkmak diğer tarafına nasıl geçebileceğinizi bilmediğiniz kalın, yüksek bir duvarla karşı karşıya gelmek gibidir.

 

Bilirsiniz ki aradığınız her ney ise duvarın diğer tarafındadır ve sizin de diğer tarafa geçmeniz gerekmektedir. Diğer tarafa geçebilmeyi, değişimi veya macerayı keşfetmeyi istersiniz.

Ancak o kocaman, kalın “duvar” tam önünüzde duruyordur. Geçmeyi de istiyorsunuz peki nasıl geçebilirsiniz?

 

O duvarı geçebilmek için bir seçenek oturup kazmaya başlamaktır ya da diğer tarafa geçecek bir kapı olup olmadığına bakmaktır.

 

Şöyle bir bakarsınız kapı falan yok görünürde...ve var gücünüzle sanki bu bir ölüm kalım meselesiymiş gibi başlarsınız ellerinizle kazmaya. Sanki hapishanedeki bir tutuklunun temiz havaya, dışarıya ulaşma isteğinde olduğu gibi, çünkü onun da tek çaresi kazmaktır o sırada. Bu en radikal yolmuş gibi gelebilir. Ancak bu yol beraberinde umutsuzluğu da getirebilir değil mi? Çünkü o an o duvarın kalınlığını, ne kadar sert olup olmadığını bilmediğinizden ne kadar sürede kazabileceğinizi bile öngöremezsiniz. Kazarken bir süre sonra tırnaklarınızı kaybeder, gücünüzü en son noktasına kadar kullanır hatta her şeyinizi karşınızda duran o kalın, sert duvarın üstesinden gelebilmek için kullanırsınız. Hatta bu esnada umut ışıklarınız da sizi istediğiniz kadar aydınlatamıyor olabilir. 

 

Peki bir kapı aramaya ne dersiniz? Bir giriş veya bir çıkış kapısı…Uzak, yakın, küçük, gizli hatta aynen ilk baştaki gibi görünmeyen belki de. Biliyor musunuz her zaman sizi hayallerinize götüren ufacık bile olsa bir kapı vardır bir yerlerde. Ancak biz çoğu zaman o kapı hemen önümüzde dursun, görünsün ki hemen açıp geçiverelim isteriz veya o kapıya nasıl ulaşılacağını gösteren bir işaret, kapının yerini söyleyecek bir kişiyi arar dururuz. Halbuki o kapının gerçekten bir yerlerde var olduğuna var olan gücümüzle inansak ve uzun zaman alacak bile olsa aramaya devam etsek umut ışığı belki de hiç sönmeyecek. Sadece kapının hemen yakınınızda bir yerlerde olduğunu hayal edin ve onu bulmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

 

Aslında hayallerinize ulaşmak için ya şimdi ellerinizle kazmaya başlayın ya da kapının nerede olduğu hakkında en ufak bir fikriniz olmasa bile sizi o kapıya götürecek işaretleri, kişileri aramaya koyulun fark etmez. Her iki seçenekten birisi mutlaka birileri için daha kolay olacaktır.

 

Hangi yolu seçerseniz seçin ihtiyacınız olan tek şey kendinize, hayalinize olan güveniniz ve kararlığınız olacaktır.

 

Kesin olan tek bir şey varsa o da aradığınız o “kapının” bir yerlerde sizi mutlaka bekliyor olduğudur!


Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Nilgün (Saturday, 10 October 2020 20:57)

    sporu günlük hayatımının içinde doğal haraketli bir yaşam olarak seçmek için yardım istiyorum

  • #2

    yesimatacperformanskocu (Monday, 12 October 2020 11:09)

    Nilgün hanım merhaba,
    Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Sizinle detaylı konuşabilmemiz için info@yesimatac.com adresine mail atmanızı rica edeceğim. Sevgilerimle