MUZ YULAF AŞKI

En sevdiğim kahvaltı alternatiflerinden bir tanesi daha. Lif açısından zengin, dengeli bir protein, ve karbonhidrat içeriğine sahip, lezzetli ve hafif. Aslında yulaf ezmesi ve muz varsa ben de her şeye varım diyorum:) 

Özellikle sabah evden erken çıkmam gerektiği zamanlarda hazırlaması çok pratik olduğu için seviyorum bu alternatifleri. Ya evde sıcak sıcak yiyorum ya da saklama kabına koyup yanıma alıyorum. 


Pratik kahvaltı tarifleri arıyorsanız www.yesimatac.com'u mutlaka ziyaret edin. Hem sağlıklı beslenme üzerine ipuçlarını okuyun hem de pratik tariflerden ilham alarak sağlıklı beslenirken zaman kazanın. Zamanınızın kısıtlı olması sizi sağlıklı beslenmekten alıkoymasın. Unutmayın ki sağlığınız, zamanınız kadar değerli!

 

Malzemeler;

1 adet muz

4/3 su bardağı yulaf ezmesi

Tarçın

Ceviz

Badem

 

Yapılışı;

Yulaf ezmesini ufak bir kaba koyun, üzerine azıcık su ekleyin ve kısık ateşte yulaf ezmesi suyunu tam çekene kadar karıştırın. Ayrı bir kabın içinde muzu iyice çatalla ezin. 

Sonra hazırladığınız muzu yulaf ezmesinin içine karıştırın, kısık ateşte birazcık daha karıştırın ve sonra karışımı bir kaba alın. Son olarak üzerine biraz tarçın biraz daha ufalanmış ceviz ve badem ekleyin. Sabah içinizi ısıtacak kahvaltınız hazır! 

Write a comment

Comments: 0