BROKOLİ AŞKI

Bu sefer hemen brokoliden bahsetmeden veya tarifi vermeden sizlerle yemek paylaşımlarımda nelerin bana ilham verdiğini paylaşmak istiyorum.

 

1. YARATICILIK: Mutfağa girdiğimde annemin, çevremdeki büyüklerin bana yapmayı öğren dedikleri yemekleri yapmayı sevmiyorum. Ben o an aklıma gelen malzemeyle yine o an aklıma gelen yemeği yaratmayı, internette sayfalarda dolanırken gözümü alamadığım yemekleri kendi zevkime göre uyarlamayı seviyorum. Yapacağım sosu o an keşfetmek, son dakika şunu da eklesem diyerek lezzet değişikliği yapmak inanılmaz hissettiriyor! E tabi böyle olunca da mutfağa bir zorunluluk olarak değil keyif alarak giriyorum. Kendi yarattığımı yemek bana mutluluk veriyor.

 

2. PRATİKLİK: Yoğun bir günün ardından eve geldiğimde, özellikle kurumsal hayatta çalışırken, tek bir dileğim olurdu "evde hazır yemek olsun". Kim istemez ki? Madem olamıyor o zaman çözüm bulmalıyım dediğim an her şeyi pratik yollarla yapmayı seven ben dedim ki yemek yaparken de "pratiklik" sana çok şey getirecektir. Yaratıcılığına bir de pratiklik ekledin mi süper olur bu iş!

İşte bu nedenle hazırladığım kahvaltılar, tatlılar, yemekler kolay ve pratik. En fazla 15 - 20 dakikamı alıyor, geriye bana keyifli zaman kalıyor.

 

3. SAĞLIK - TAZELİK: İşte bu olmazsa olmazım! Tükettiğim her şeyin "besin değeri" önemli benim için. Yediklerim bedenime gösterdiğim saygının büyük bir parçası. O nedenle taze sebze, meyve ve kolayca satın alabileceğim besinleri tercih ediyorum. Bir sayfalık değişik bir yemek tarifini okuyup, anlayıp, yapmak bana zor geliyor işten eve dönünce. Ben de ne yapıyorum? İşten eve dönerken içimden geçen sebzeyi düşünüyorum mesela brokoli:) Evde varsa hemen evde bir şey yaratırım yoksa yürürken ilk marketten bir brokoli kapıp giderim eve. Kremalı soslara, lezzet yaratmak için binbir çeşit malzemeye gerek yok.  Bırak brokolinin o sade, gerçek tadı kalsın damağında. Çünkü sağlık, tazelik dediğin zaman basit olacak hazırladıkların ve yedikten sonra bir kuş gibi hafif hissedeceksin kendini. 

 

İşte bu 3 maddeye bakınca durup şöyle diyorum kendime: Hem pratik, hem de sağlıklı bir şeyler yaratmak gibisi yok!!! İstersen yapabilirsin!!!

 

Paylaştığım brokoli yemeğinin tarifine gelince; brokolileri buharda 7 - 8 dakika beklet, o sırada soğanı, kırmızı biberi doğra, dolmalık fıstık ve kuru domatesle birlikte tavaya koy kısık ateşte çevir. Sonra brokolileri ekleyip üzerine biraz zeytinyağı, karabiber ve azıcık da soya sosu koyup azıcık daha karıştırdın mı brokoli yemeğin 20 dakika içinde hazır! 

 

NOT: Brokoliyi Salı günü almıştım. Çarşamba salata, Perşembe çorba, Cuma da yemeğini yaptım. Sırada karnıbahar var :)))

 

Peki siz yemek yaparken nelerden ilham alıyorsunuz? Hadi paylaşın başkalarına da ilham kaynağı olun.

 

Hayatınıza katmak isteyip de katamadığınız her şeyin size keyif veren yanlarını keşfetmek için benimle iletişime geçin!

Write a comment

Comments: 0