EV YAPIMI PROTEİN BAR TARİFİ

Sağlıklı beslenmenin başında besin değeri yüksek, katkı maddesi içermeyen besinleri tüketmek geliyor. Günlük hayatta veya spor yaparken tükettiğimiz her şey için bu geçerli. Sonuçta vücuda ne giriyorsa aldığımız verim de ona bağlı. Ne kadar iyi beslenirseniz bedeninizdeki ve günlük yaşamınızdaki değişimi o kadar iyi farkedersiniz. 

 

Düzenli spor yapan birisi olarak dışarıda satılan ürünleri (barları ve protein tozlarını) inceledim ve kendim için en sağlıklı ve doğal ürünü nasıl yaparım dediğimde bu tarifi yarattım. Sadece protein değeri en yüksek, besleyici ve enerji veren besinleri bir araya getirdim ve kendi barımı yaptım. Fazladan şeker yok, katkı maddesi yok. Bunu ya antrenmandan önce ya da antrenmandan sonra (genelde spirulinalı olanı) tüketiyorum. 

 

Hazırı varken ben neden oturup evde yapayım diyorsanız bu tür ürünleri temin edebileceğiniz bir mağazaya girin ve sadece ürünlerin etiketlerini okuyun. Hatta mümkünse bir fotoğrafını çekin sonra eve gelip internette araştırın bakalım neler çıkacak karşınıza. Ayrıca bu tarifi yapıp tüketmeyi denerseniz göreceksiniz ki tadı dışaradan alacağınız ürünler gibi değil. Dışarıdan alacağınız ürünler sanki bir çikolata yiyiyormuşsunuz gibi yedikçe yemek istersiniz bunda ise gerçekten bir besin deposu yediğinizi anlıyorsunuz.

 

Yapması oldukça pratik bu tarifi mutlaka deneyin hatta görüşlerinizi de yazarsınız çok sevinirim. Kim bilir belki başka neler keşfederiz beraber!

 

Ne kadar doğalsa yedikleriniz o kadar parlar bedeniniz. Sevgiyle ve sağlıkla kalın!

 

Write a comment

Comments: 0