KİNOALI PANCAR SALATASI

 

Hem iyi bir protein kaynağı hem de besin değeri oldukça yüksek olan kinoayı ister yemeklerinizde isterseniz de salatalarınızda damak tadınıza göre kullanabilirsiniz. Kinoa; sağlıklı yemekler pişirmek için gerçekten çok pratik. Bir kere haşlayıp, buzdolabında sakladığınızda 3 gün rahatça tüketebiliyorsunuz.

 

Sağlıklı yemekler hazırlamak için ilk etapta hazırlaması kolay besinlerle yola çıkmanızı tavsiye ederim. Böylelikle hem hazırlama süreci sizi sıkmaz hem de ne kadar zaman kazandığınızı görüp mutlu olursunuz. Hem paylaştığım bu tarifleri yapmak için mutfakla aranızın mükemmel olması da gerekmiyor:) Sadece keyif almanız gerekiyor!

 

Ne yazık ki sağlığımızın kıymetini kaybetmeden anlayamıyoruz. Anladığımızı düşünsek bile...Şimdi bu satırı okuyorsanız, "sağlıklı olmanın ne kadar değerli olduğunu hatırlamanız" için bu ufacık bir işaret olsun size.

 

Enerji, keyif ve huzur dolu bir hafta sonunuz olsun!

 

Malzemeler;

1 küçük su bardağı kinoa

2 adet kırmızı elma

Pancar 

Ayçekirdeği içi

Chia tohumu

Kaya tuzu

Zeytinyağı

 

Yapılışı;

Kinoayı haşlamadan önce birazcık soğuk suda bekletin, sonra suyunu süzün ve ufak bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve orta ateşte 15-20 dakika kadar haşlayın. Sonra haşlama suyunu iyice süzün, bir kaseye alın ve soğumasını bekleyin. (Ben genelde bir seferde bolca kinoa yapıp, saklama kabına koyuyorum ve 2-3 gün farklı yemek/salatalar yaparak kullanıyorum.)

Kinoa soğuduktan sonra bir salata kasesine alın. Küp küp doğradığınız elma ve pancarları ekleyin. Üzerine biraz ayçekirdeği içi ve chia tohumu serpin. En son bir tutam kaya tuzu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.

 

Write a comment

Comments: 0