SPOR YAPMAK SENİN İÇİN NE DEMEK?

Bazen bize iyi geleceğini düşündüğümüz için yeni bir şeylere başlamak isteriz. Bakarız etraftamızda düşündüğümüz şeyleri yapan da bir çok kişi var.

Kendine zaman ayırmak, doğru ve iyi beslenmeye başlamak, spor yapmak, daha fazla sosyalleşmek, eşine dostuna zaman ayırmak..belki de sadece gülümsemek ve keyifli zaman geçirmek olabilir başlamak istediğimiz şey.


Şuan "yapıyor" olduğunuz şeyleri neden, nasıl yaptığınızı hiç düşündünüz mü?

Eğer dikkatli bakarsanız yaptığınız en ufacık şeyin bile arkasında size sağladığı bir fayda, artıya geçmenizi sağlayacak bir neden, bir kazanç vardır. Yapıyor olduğunuz iyi veya kötü diye adlandırdığınız her şey size mutlaka bir şey getiriyor ki siz onu yapıyor ve yapmaya devam ediyorsunuz.


Peki şuan "yapmıyor" olduklarınızı nasıl yapmaya başlayabilirsiniz?

Örneğin devamlı ertelediğiniz spora başlayabilmek için ne yapabilirsiniz?


Sadece temiz ve sakin bir kafayla, düşüncelerden uzak ancak kalbinize yakın olarak kendinize sorun "spor yapmak benim için ne demek?" Yanıtları birer birer yazın ve bakın bakalım dürüstçe verdiğiniz yanıtlar sizi nereye götürüyor.

Spor yapmayı gerçekten neden istiyorsunuz bir de kendinizden duyun!

Dürüstçe yazdığınız o cevapları görünce "başlamak" tahmin etitğiniz kadar zor olmayacak tam tersine gerçekten bir yola baş koymak için güzel ve motive edici nedenleriniz olacak. Hadi şimdi izin verin kendinize ve yazın yazabildiğiniz kadar sadece size özel nedenleri ve yazdığınız her bir maddeye sahip çıkarak yola çıkın, sonucunda her geçen gün o maddelere daha güzelleri eklenecek, sizi daha fazla motive decek ve tahmin ettiğinizden daha fazlası sizin olacak göreceksiniz.


Peki ya senin için ne demek spor yapmak derseniz?


Sürekli düşünmemeye çalışıp düşünmeye devam eden ve bazen içinde bulunduğum anı yaşamama engel olan zihnimin bir süreliğine tamamen kapanması, hiçbir şey düşünmemek yani sadece ve sadece o "anı" yaşamam demek.


Kendime ayırdığım en güzel, en kıymetli vakit demek.


Yaşam enerjim demek.


Sonucunda hissedeceğimi bildiğim o acayip, tarif edilemez hisler demek.


Adrenalin ve tutku demek. 


Gülümseme ve coşku demek.


Başarı demek.


Devam etme gücü demek.


Kendimi en çok sevdiğim, kendime en çok hayran kaldığım an demek.


...ve spor yapmak sevdiğim işi yaparken yukarıda yazdığım her bir maddeyi etrafımdaki herkesle paylaşabilmek ve o maddeler sayesinde herkese ilham olabilmek demek!

Write a comment

Comments: 0