NEYİ DEĞİŞTİREBİLİRİM?

NEYİ DEĞİŞTİREBİLİRİM? NEYİ DEĞİŞTİREMEM?


Zamanımızın ve enerjimizin büyük bir kısmını hayatımızda yapabileceğimiz değişikliklerden çok, değiştiremeyeceğimiz durum ve koşullara odaklanarak harcıyoruz. Şimdi hayal edin...öyle bir noktadasınız ki karşınızda 4 uzun yol var. Hepsi ayrı yönlere doğru gidiyor. Az sonra bir tanesini seçip ilerleyeceksiniz. Ancak karşınıza o yolda neler çıkacak bilmiyorsunuz. Belki çakıl taşları belki kayalar...diyelim ki bir çıkmaz yol seçmişsiniz. Ne yapacaksınız, geri mi döneceksiniz? Veya oturup saatlerce nasıl oldu da ben bu yolu seçtim, neden hep benim başıma geliyor, bu yol nasıl olur da çıkmaz diye hayıflanacak mısınız? Hiçbir şey o yolun "çıkmaz" olduğu gerçeğini değiştirmeyecek!

O noktada durup söylenmek yerine o yoldan biraz uzaklaşarak çevredeki ufak yolları keşfetmeyi, farklı alternatifler yaratmayı deneyebilir, o da olmadı yolunuzu DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ.


Her şey sadece neye odaklandığımızla ilgili. Değiştiremeyeceklerimizi bırakalım oldukları yerde oldukları gibi kalsınlar, biz değerli zamanımızı ve enerjimizi DEĞİŞTİREBİLECEĞİMİZ durum ve koşullara harcayalım.

 

Write a comment

Comments: 0