EN HAFİFİNDEN ARMUT TATLISI

Sağlıklı beslenmek tatlıdan kaçmayı gerektirmiyor!

Evet, hiç tatlı yememek bir tercih ancak canınız bazen ufak bir kaçamak yapmak istiyorsa o noktada yesem mi yemesem mi düşüncesiyle savaşmak yerine bilinçli bir tercih yapabilirsiniz. Bu benim danışanlarımla çalıştığım en önemli konulardan da biridir: Neden yediğinin ve ne yediğinin farkında olmak!

 

Geçtiğimiz haftasonu evde ailemle yeni yılın ilk haftasonunu evde geçirdik. Şöyle hafif mir hafif ne yapabilirim dedim ve armutlar çok önceden yediğim bir tatlıyı hatırlattı bana. O yediğim tatlıyı kendime göre değiştirdim, pişirdim, ailemle paylaştım şimdi de sıra sizlerle paylaşmaya geldi.

 

Malzemeler;

Kırmızı şarap

2 adet kabuk tarçın

Karanfil

Bir tatlı kaşığı esmer şeker

3 adet armut (biraz sert, uzun olan armutlardan)

Kuru üzüm

Cranberry

Kuru erik

1 top kaymaklı dondurma (isteğe bağlı)

 

Yapılışı;

Armutları soy (sapları kalsın), her birinin üzerine 4 adet karanfil sapla.

Tencerinin dibine 2 parmak kalınlığında şarap dök, 2 kabuk tarçını tencereye at, 1 tatlı kaşığı (tam dolu olmasın) esmer şekeri ekle ve armutları sapları yukarı gelecek şekilde tencereye koy, kapağını kapat yaklaşık 40 dakika armutlar yumuşayıncaya kadar pişir. 

Sonra ufak ufak doğranmış kuru erik, cranberry ve kuru üzümleri aynı tencereye at, kapağı kapat onları da armutlarla birlikte 5 dakika kadar pişir.

 

Bu tatlıyı sıcak servis etmek çok güzel oluyor. Hemen servis etmeyecekseniz tencerede bekletin. Yoksa çıkarıp dolapta da saklayabilirsiniz.

Servis ederken sıcak armut ve kuru meyveleri tabağa koyup yanına da 1 top kaymaklı dondurma koyabilirsiniz çok lezzetli ve hafif oluyor. 

 

AFİYET OLSUN!

 

Write a comment

Comments: 0