SAĞLIK DEPOSU

Bugün bayramın ardından oldukça yoğun bir güne başlıyorum. Mutfağa doğru ilerlerken ne yesem bugün çok iyi, enerjik ve benim için en önemlisi hafif hissederim diye düşünürken hemen bayıldığım yulaf ezmesiyle besin değeri yüksek bir kombinasyon yaratmaya karar verdim. 

 

Bir kaseye 4 kaşık yoğurt, 3 - 4 kaşık müsli koydum üzerine de yaklaşık bir tatlı kaşığı çekilmiş çörek otu, çekilmiş keten tohumu ve yine aynı şekilde toz haline getirilmiş keçiboynuzu tozu, kayısı çekirdeği ve çekirdeklerini çıkararak hurma ekledim. 

 

Çörek otu, keten tohumu ve çok yüksek potasyum ve E vitamini içeren aynı zamanda oldukça fazla faydası olan keçiboynuzunu düzenli tükettiğinizde vücudunuzdaki olumlu etkisini mutlaka göreceksiniz. Keçiboynuzunun faydaları ile ilgili kapsamlı bir yazı da yazıp, sizlerle paylaşacağım. Bugün bu paylaşımımdan ilham alıp çörek otu, keten tohumu  ve keçiboynuzu almak isterseniz hepsini aktarlarda bulabilirsiniz. Ufak bir hatırlatma; toz halinde almak istediğiniz her şeyi aktarda alacağınız an çektirin, hazır çekilmiş olarak almayın. Sadece keçiboyunuzunun toz halinde kavanozda satılanlarını tercih edebilirsiniz.

 

Havalar soğudu, kış kapıda. Özellikle kış aylarında bağışıklık sisteminizi koruyacak, vitamin ve mineral ihtiyaçlarınızı karşılayacak besinleri tüketmeye özen gösterin. Yediğiniz her sağlıklı besin size daha fazla sağlık getirecek unutmayın!

 

Write a comment

Comments: 0