ÇİLEK AŞKINA

Kahvaltıda vitamin ve mineral bakımından zengin meyveleri tüketmeyi çok seviyorum. Çünkü hem hafif ve sağlıklı hem de öğle yemeğine kadar kan şekerini dengeleyerek iştahı azaltmaya yardımcı oluyor. Yani yoğun çalışırken tok ve hafif gezmek oldukça işime yarıyor:) 

Şimdiye kadar çeşitli kahvaltı tarifleri paylaştım. Kahvaltıda hep aynı şeyi yiyorum veya ne yesem bilemiyorum diyorsanız tariflerime bir göz atın derim. Sağlıklı beslenebilmek için her gün, her öğün aynı şeyleri tüketmeyin. Her sabah aynı kahvaltıyı yapmak yerine, kahvaltınızı çeşitlendirmeye özen gösterin. Meyvelerin yanı sıra sebzelere de yer verin kahvaltınızda.

Bu sabah canım çilek çekti mesela...ben de çilekli bir kahvaltı yaptım ve işte tarifimle karşınızdayım.


Malzemeler;

Bir küçük su bardağı yulaf ezmesi

6 adet çilek

Taze hindistan cevizi (istediğiniz kadar)

Chia tohumu

Kabak çekirdeği


Yapılışı;

Önce yulaf ezmesini ufak bir ısıtma kabına koyun, tam üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak lapa haline getirin. Mutlaka başında durup karıştırın çünkü suyu çeker çekmez yapışıyor.

Sonra sıcak yulaf ezmesini bir kaseye alın, üzerine doğradığınız çilek, hindistan cevizi, chia tohumu ve kabak çekirdeğini ekleyin.

Sıcak yulaf ezmesine istediğiniz her tür meyve/kuru meyveyi ekleyip, değişik alternatifler de yaratabilirsiniz. 

Kahvaltıda hem sıcacık hem de taze bir şeyler çekiyorsa canınız bunu mutlaka deneyin.


Biz istersek "değişim" kaçınılmazdır. Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmek birden olmuyor ancak zaman; isteğinizin ve emeğinizin karşılığını mutlaka veriyor. Uzun vadede gerçekleşen değişimler siz anlamadan hayatınızın bir parçası olup, bir ömür boyu iyi ve kalıcı alışkanlıklarınız haline geliyorlar. Almak istediğiniz "sonuç" kısa vadeli olmasın, yaşam tarzınız olsun!

Write a comment

Comments: 0