MUZLU DONDURMA

Dondurmayı seven birisi olarak bu tarifi mutlaka denemeniz lazııııım diyorum!

 

Hiç şeker ve süt ilave etmeden evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Canınız tatlı çektiğinde veya çocuğunuz istediğinde dışarıdan hazır dondurma almak yerine evde kendiniz 10dk içerisinde dondurmanızı yapabilirsiniz. 

 

Her zaman söylediğim gibi önemli olan yediğiniz şeylerin kalorisi değil "besin değeri". Katkı maddesi ve bolca şeker içeren yiyeceklerden uzak durmak, lezzetten uzak durmak değil. Sadece sağlığınız için en doğru seçimi yapmak demek. Besin değeri yüksek yiyeceklerle de çok lezzetli yemekler, tatlılar yapabilirsiniz ve hepsini keyifle tüketebilirsiniz. 

 

Mazlemeler;

3 adet muz

1 tatlı kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Dilediğiniz kuru meyveler: kuru üzüm, cranberry, yaban mersini vs.

Biraz dövülmüş ceviz

 

Yapılışı;

Muzları dilimleyin, bir buzdolabı poşetine koyun ve 8 saat kadar dondurun. Sonra çıkarıp blendera atın, muzlar tam bir dondurma kıvamına gelene kadar çıkarmayın.

(Muzlar donmuş olduğundan blenderı yavaş yavaş çalıştırmak lazım. Bir çalıştırın sonra hemen durdurup yanlara biriken parçaları bir kaşık yardımıyla ortaya itin, tekrar çalıştırın. Bu işlemi bir kaç kere tekrarlamak gerekecektir.)

 

Daha sonra dondurmanızı bir kaba alın, üzerine biraz hindistan cevizi, biraz ceviz veya dilediğiniz kuru meyveleri koyarak hemen servis edin. İsterseniz birazcık tarçın da ekleyebilirsiniz, hayal gücü size kalmış.

  • Dondurmanızı yiyeceğiniz zaman yapın, yaptıktan sonra tekrar dondurmayın.
  • Muzları buzluğa attığınızda mutlaka 8 saat sonra çıkarmanız gerekmiyor, yapacağınız güne kadar kalabilirler. Ben şahsen hemen yapmayacaksam 1 haftaya kadar buzlukta tutuyorum. 

AFİYET OLSUN!

Write a comment

Comments: 0