KALBİNDE SAKLI

Her anımızı bilinçli olarak seçiyoruz ve her seçimimizin de hayatımıza bir etkisi oluyor. Aldığımız her nefes şükran duyacağımız bir yaşam yaratmak için yeni bir şans. Alışkanlık haline getirerek yaptığımız bir çok şey davranışlarımızı, hislerimizi ve eylemlerimizi oluşturuyor. Özellikle büyük hayallerimiz varken "istemediğimiz" şeylere odaklanmak kolay oluyor ve kendimizi boşlukta hissediyoruz. Sahip olamadıklarımızı düşünerek kendimizi o derin boşluğa daha da çekiyoruz ve bir bakıyoruz ki sağa sola, her şeye söyleniyoruz o derin boşluğun içinde. 


Hayat aslında kocaman bir hediye. Ne kadar çalışırsak çalışalım, ne kadar güçlü, zengin veya başarılı olursak olalım hayattaki en paha biçilmez değerlere maddiyatla sahip olamayız: sevgi,barış, mutluluk. Bu değerler hepimizin kalbinde zaten kazılı. İlk adım bunlara sahip olduğumuza inanmakla başlıyor.


Zihnimizi; hayatımızda, etrafımızda var olan her şeye şükran duymak adına eğitelim. Mesela bir kağıt kalem alıp, şükran duyduğumuz her şeyi bir bir yazalım, paylaşalım…Ufak ufak başlayalım ancak gerçekten başlayalım.Çünkü hepimiz seçimlerimizin güzel sonuçlarını yaşayabilecek olan; sevilmeye, mutlu olmaya layık, muhteşem, güçlü ve çoook değerli insanlarız!


Ruhumuzda çiçeklerin açtığı bir hafta olsun!

Write a comment

Comments: 0