FINDIKLI BROKOLİ SALATASI

Yeşil ve sarının uyumu. Her zaman altını çizerek söylüyorum; yedikleriniz sadece damak tadınıza değil göz zevkinize de hitap etsin. Hazırladığınız yemeklere, salatalara bakmaya doyamayın ki hep keyifle tüketin. Bugün yine  en sevdiklerimden brokoli var menüde. Çeşit olsun dedim içine bir de ikinci en çok sevdiğim semizotunu ekledim. Renk olsun dedim sarı biberleri seçtim. Hafif tatlıyı severim salata da diye ekledim kuru üzümleri. Son olarak fındık, badem aşkım da aklıma gelince işte ortaya bu salata çıktı. Şimdi hem çeşitli hem de dengeli beslenerek bedenime ve sağlığıma özen göstermek istiyorum diyorsanız el kaldırın:) 

Ve unutmayın!!!

Yediklerinizi çeşitlendirin ve renklendirin, sadece salata yemek isteseniz bile her seferinde içerisine besin değeri yüksek farklı sebzeleri ekleyin, kalori hesabı yerine besin değerini düşünün, bedeninize özen gösterin ve onu her haliyle sevin hem de çok sevin!

 

Malzemeler;

  • 1/2 brokoli
  • Semizotu (istediğiniz kadar) 
  • 1 sarı biber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış fındık (tercihim gursoyfındık)
  • 50g sarı kuru üzüm

Sos; bir tutam tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve balzamik sirke, yarım tatlı kaşığı hardal. Hepsini bir kapta iyice karıştırın.

 

Yapılışı;

Brokolileri buharda haşlayın. Bu esnada sarı biberleri şerit şerit doğrayıp azıcık zeytinyağı ile tavada çevirmeye başlayın. Biberler biraz yumuşayınca kuru üzüm ve kıyılmış fındığınızı da ekleyip 2-3 dakika daha çevirin. Brokoli ve semizotunun üzerine biberlerinizi dökün, sosunuzu ekleyin iyice karıştırın.

 

AFİYET OLSUN!

Write a comment

Comments: 0