ŞİŞTE SAĞLIK

Et yemekleriyle pek aram olamasa da brüksel lahanalarımı itinayla şişe dizer, güzel mi güzel bir ızgara yaparım smile ifade simgesi

Brüksel lahanasını ister soğuk olarak salatalara koyun isterseniz de sıcak bir çorbasını yapın veya keyifli bir ızgara yemek hazırlayın.


Malzemeler;

İsteğiniz kadar brüksel lahanası

2 adet patlıcan

2 dilim ananas

1 soğan

Sos: Zeytinyağı, balsamik sirke, Raz-El-Anaout (benim yurtdışından aldığım bir baharat) onun yerine kırmızı pul biber ve sevdiğiniz diğer baharatlardan biraz ekleyebilirsiniz.


Yapılışı;

Brüksel lahanalarını önce buharda haşlayın sonra bir tavaya azıcık zeytinyağı koyarak tavada çevirin.

Patlıcanları ve soganı halka halka doğrayın ve tavada ızgara yapın.

En son ananas dilimlerini de tavada ızgara yapın. Brüksel lahanası ve patlıcanları şişe dizin. Yanına soğan ve ananas dilimlerini ekleyin. Üzerine de zeytinyağı, balsamik sirke ve baharat karışımını dökün. Izgara sebze şişiniz hazır!


Size besin değeri dolayısıyla sağlık getirecek (istenen) yiyecekler yerine size boş kalori getiren, besin içeriği düşük (istenmeyen) yiyeceklere arzu duyduğunuzda durup bir düşünün.

Bu arzunun kaynağı nedir?

Zihnimizde; yaşadığımız her duruma olduğu gibi besinlere karşı da bir durum yaratıyoruz. Hiçbir arzu kendiliğinden oluşmuyor.

Canımız bir şeyler çekiyorsa bu bilinçli bir şekilde oluyor. Bu durumu durup değerlendirmek ve bakış açımızı kesfetmeye, anlamaya çalışmak "istenen" yiyecekleri arzu edebilmemiz için büyük bir adım. Neyi, neden yediğimizin farkında olursak sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek düşündüğümüz kadar zor olmayacak!

Write a comment

Comments: 0