KİNOA VE PANCAR SALATASI

Antalaya'da yazlıktayken annemin bir arkadaşı evde pancar yapıp getirmişti ve tadı o kadar güzeldi ki bir anda hepsini yiyebilirdim. Sonra farkettim ki pancarı yemeklerde kullanmayı unutalı bayağı zaman olmuş. İstanbul'a döner dönmez hemen pancar alarak neler yapabilirim diye düşündüm ve değişik değişik salatalar yaptım. En sevdiğimi de sizlerle paylaşıyorum:)

 

Pancar A, B, C vitaminleri, fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko, kalsiyum içerir ve kırmızı rengi veren pigmentler kansere karşı savaşta etkilidir. Kalbi ve karaciğeri korur, böbrekleri çalıştırır. Demir eksikliği olanlar pancar suyundan da yararlanabilir. Kinoa'nın da protein açısından oldukça zengin olduğunu hatırlarsak bu salata gerçekten de çok besleyici bir salata oldu. 

 

Malzemeler;

Pancar (istediğiniz kadar)

Kıvırcık marul

Kırmızı kinoa

Zetinyağı

Limon

Balsamik sirke

 

Yapılışı;

Öncelikle pancarı ister evde yapabilirsiniz isterseniz de güvendiğiniz bir marketten hazır haşlanmış olanını satın alabilirsiniz. Dışarıdan alacağınız kendi suyunun içerisinde satılıyor ve katkı maddesi içermiyor. Özellikle bu şekilde satılanlarını almanızı tavsiye ederim. Öncelikle kırmızı kinoayı haşlayıp bir kenara koyun sonra pancarı hazır alıyorsanız kullanacağınız kadarını ayırın, suyunu iyice süzün ve ufak ufak dilimleyin. Marulları doğrayın. Son olarak tüm malzemeleri biraz zeytinyağı, limon ve azıcık da balsamik sirke ekleyerek karıştırın.

 

Her zaman aynı yiyecekleri tüketmek yerine yediklerinizi çeşitlendirmeyi unutmayın.  

 

AFİYET OLSUN!

 

Write a comment

Comments: 0