YULAFLI HURMA TATLISI

 

Tatlı yapmak için çok fazla malzemeye, şekere, una, katkı maddesine ihtiyaç yok aslında. Evinizde olan meyvelerle harika lezzetler yaratabilirsiniz. Biraz tatlı olsun isterseniz tatlı meyveleri seçip azıcık bal ekleyebilirsiniz. Aynı tarifi siyah erik, çilek, böğürtlen, kayısı, muz vs. bir çok meyve ile denedim ve gerçekten çok lezzetli oluyor. Aynı zamanda hem sizin hem de çocuklarınız için çok sağlıklı bir tatlı alternatifi oluyor. Tarif soranlar size sesleniyorum; denediğiniz zaman sonucu benimle paylaşın bekliyorum!

 

Malzemeler;

(5 kişilik servis için)

4 adet olgun hurma

12 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Hindistan cevizi sütü

Hindistan cevizi rendesi

1 yemek kaşığı bal

Tarçın

Fındık

Ceviz

 

Yapılışı;

Yulaf ezmesini minik bir tencereye koyun, üzerine 1 parmak geçecek kadar hindistan cevizi sütü ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin. Yulaf ezmesi hindistan cevizi sütünü tamamen çekip, biraz lapa haline gelene kadar kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırın. Yulaf ezmesini bardaklarınıza koyun ve kenarda soğumaya bırakın. 

 

Hurmaları soyun blendera koyun, 1 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyerek blenderdan geçirin. Hurma püresini yulafın üstüne ekleyin, biraz hindistan cevizi serpin ve son olarak da fındık ve cevizi havanda dövüp ekleyin. Hemen servis edebilirsiniz fakat bekletecekseniz buzdolabında muhafaza edin. Buzdolabından çıkınca ayrı bir güzel oluyor! 

 

AFİYET OLSUN! 

Write a comment

Comments: 0