KETEN TOHUMLU KITIR

Annemin bir arkadaşı yapıp ikram etmişti, denedim ve bayıldım!

Evde hazır bulundurup arada atıştırmak veya çantanızda taşımak için sağlıklı, hafif, pratik ve lezzetli bir tarif.

 

Malzemeler;

1 su bardağı ince çekilmiş keten tohumu

Ceviz, badem, ayçekirdeği içi, kabak çekirdeği içi, çörek otu, susam, kuru incir, kuru kayısı (hepsi çiğ, kavrulmamış olacak)

 

Yapılışı;

1 su bardağı keten tohumunun üzerine 2 su bardağı su ekleyerek gece bekletin. Sabah tamamen suyu çekmemiş ve üzerinde hafif su kalmış olabilir, suyu dökmeyin.

1 su bardağını dolduracak şekilde ceviz ve bademi (küçük parçalar haline getirin), ayçekirdeği içi, kabak çekirdeği içi, çörek otu, susamı son olarak da kuru incir ve kuru kayısıyı (doğrayarak) hazırlayın. İsterseniz sevdiğiniz farklı kuru yemiş ve kuru meyveleri de ekleyebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz keten tohumunun içine 1 bardak dolusu karışımı dökün ve iyice karıştırın. Hafif akışkan bir karışım olacak.

Tepsinize yağlı kağıt koyun, yağlı kağıdı da biraz yağlayın, karışımı çok ince bir tabaka halinde tepsiye yayın. Gerekirse 2 tepsi hazırlayın ancak kesinlikle kalın olmasın. Fırını 170 dereceye hazırlayın 30 - 45 dk arası pişirin. Fırından çıkarmadan önce karışımın iyice kurumuş olduğundan emin olun. Fırından çıkardıktan sonra kıtır kıtır kıralacak hale gelene kadar soğumasını bekleyin ve ufak parçalara bölerek bir tabağa alın. Canınız hafif bir şeyler istediğinde rahatlıkla atıştırın!

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Fügen yenilmez (Saturday, 28 April 2018 00:12)

    Tarifler çok güzel. Harikasınız

  • #2

    Yesim Atac (Saturday, 28 April 2018)

    Çok teşekkür ederim Fügen hanım