MANTARLI DÜRÜM

Her ne yapıyorsanız ondan mutlaka "keyif" almaya özen gösterin!

Alışkanlıklarınızın devamlı olabilmesi için "keyif" faktörünün önemi büyük. Hiç sevmediğiniz bir şeyi defalarca yaptınız veya yapmak istediniz mi? Hayır.

Ancak sevdiğiniz, size keyif veren, yaşantınıza neşe katan şeyler sizi hep ileriye götürür. Unutmayın; hedefleriniz siz ne kadar ister, ne kadar izin verirseniz o kadar keyifli bir hal kazanacaktır! 

Mesela ben sabahları kendime güzel ve sağlıklı bir kahvaltı hazırlamaktan çoook keyif alıyorum böylelikle de kahvaltıyı hiiiç ihmal etmiyorum:)

 

Malzemeler;

4 yumurta

3 domates

Maydonoz

Mantar

1 adet orta boy soğan

Karabiber, kaya tuzu, kırmızı pul biber, kimyon

 

Yapılışı;

İlk önce yaklaşık bir kase mantarı ufak ufak dilimleyin, 1 soğanı ince ince doğrayın hepsini bir tavada karabiber, kaya tuzu, pul biber ve kimyonu ekleyerek pişirin. Mantar biraz suyunu bırakacaktır, suyunu çekmesini beklerken çok fazla pişirip öldürmemek için suyunu dökebilirsiniz. 

Bu sırada 2 yumurtayı çırpın ve geniş bir tavaya koyup aynı omlet yapar gibi pişirin. Özellikle geniş bir tava olsun ki omlet normalden biraz daha ince ve geniş olsun. Sonra da diğer 2 yumurta ile aynı şekilde omlet yapın. Hepsi hazır olduğunda omletlerin içine mantar ve soğan karışımını koyup, sarın. Yanına da biraz domates, maydonoz hatta arzu ederseniz biraz da zeytin eklediniz mi, kahvaltınız hazır!

Write a comment

Comments: 0