SÜPER SEBZE SEMİZOTU

 

Dün öğlen yemeğimde vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin bir sebze olan Semizotu vardı. Semizotunu şu sıralar her hafta en az 4 - 5 kere tüketiyorum. Sıcak yemek olarak hazırlamanın dışında çoğunlukla salatasını yapıyorum veya yoğurtla karıştırıp yiyorum. Açıkçası soğuk yediğinizde özellikle yaz aylarında gerçekten ferahlık veriyor.


Biliyor musunuz?

  • Semizotu bir çok sebzeye göre daha fazla oranda omega 3 yağ asidi ve antioksidan içeriyor. 
  • Yüksek oranda lif içerdiği için kabızlık problemi çekenlere iyi geliyor.
  • Çok iyi bir A vitamini (güçlü doğal bir antioksidan) kaynağıdır. 
  • Kalorisi çok düşük ve besin değeri çok yüksektir.  


Vücudunuzu sindiremeyeceği yiyeceklerle doldurmamaya özen gösterin. Sindirilemeyen her şey vücudumuzda artık madde olarak kalır ve vücudumuzda ne kadar artık madde olursa hayat kalitemize bir o kadar zarar vermiş oluruz. Her zaman yediklerimizin bize ne getirdiğinin veya bizden ne götürdüğünün farkında olalım. Gerçekten faydalı olan ile zararlı olanın arasındaki farkı bilelim. Kalorisi düşük, yağ oranı azaltılmış diye tercih edeceğiniz bir çok yiyeceğin (özellikle paketlenmiş olanların) sizi kandırmasına izin vermeyin. Bazı şeyleri geç farketseniz bile değiştirmek için asla geç kalmış değilsiniz. Sağlığımızın kıymetini bilip, her an hatırlayalım, sevdiklerimize de hatırlatalım! 


Malzemeler;

Semizotu

1 adet şeftali

1 adet kırmızı soğan

Kabak çekirdeği içi

Ay çekirdeği içi

Çiğ kaju

Sos; zeytinyağı, limon, balsamik sirke


Yapılışı;

Semizotunu temizleyip, iyice yıkayıp bir salata kasesine koyun.

Ufak bir tavaya azıcık zeytinyağı dökün kırmızı soğanı halka halka doğrayın, şeftaliyi dilimleyin ve her ikisini tavada kısık ateşte 5dk kadar (soğanlar biraz ölene kadar) döndürün. Şeftali ve soğanları salatanın üstüne ekleyin. Aynı tavada kajuları 2 dk kadar hafif kararana kadar çevirin, onları da salataya ekleyin. En son kabak, ayçekirdeği ve sosu da ekleyip karıştırın. Salatanız hazır.

AFİYET OLSUN!

Write a comment

Comments: 0