KAKAO VE HİNDİSTAN CEVİZLİ MİNİ KURABİYELER

Paketli olarak satılan, çoğu kişinin atıştırmalık olarak tercih ettiği Oreo kurabiyelerinden esinlenerek bir deneme yaptım. Çünkü paketli gıdaların hepsi bol miktarda şeker ve katkı maddesi içeriyor. Gün içerisinde özellikle öğün aralarında canınız atıştırmalık bir şeyler istediğinde aklınıza ilk gelen bisküvi, çikolata veya hamur işi gıdalar oluyor. Bunlardan ilk önce bir parça yemek üzere kendinizi şartlasanızda bu tür gıdaların içeriği sizi daha da fazla yemeye itiyor. Bir parça ağzınıza attıktan sonra kendinize dur demek mümkün olmuyor. Sonra da pişmanlık duygusu peşinizi bırakmıyor. Bu da bir kısır döngü halini alıyor. Halbuki seçiminizi besin değeri yüksek, rafine şeker, kötü karbonhidrat veya katkı maddesi içermeyen gıdalardan yana yapsanız kendinizi bu kısır döngü içerisinden çıkarabileceksiniz. Her şey sizin seçimlerinize bağlı, seçimleriniz de zihninizde yediklerinize verdiğiniz anlamda. Amacınız gerçekten “beslenmek” ise kaloriye değil, yediğiniz şeylerin size getirdiği “besin değerlerine” odaklanın. Bu sayede ister istemez “boş kalorili” gıdaları hayatınızdan çıkarmış olacaksınız. Tatlı yemek yasak değil bir keyif haline dönüşmeli. Vücudunuz ihtiyaç duyduğunda ona diğer besinlerin yanı sıra tatlıyı da en güzel, en iyi haliyle sunmalısınız ki bu size kilo yerine keyif ve gerçekten tat getiren bir şey olsun. 

 

Hem kendiniz hem de çocuklarınız için tatlıları evde yapmayı deneyin. Hazır, paketli gıdaları tüketmek yerine evde doğal malzemelerle siz de ister Oreo benzeri ister farklı tatlarda kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. 

 

Malzemeler;

Kurabiye kısmı

1 su bardağı çiğ kaju fıstığı

1 su bardağı çiğ badem

1 su bardağı çiğ fındık

3 su bardağı hurma (aktardan alıp, çekirdeklerini çıkartabilirsiniz)

2 yemek kaşığı kakao

 

Ara kısım 

1 paket hindistan cevizi rendesi

2-3 kaşık hindistan cevizi yağı (aktarlardan organik olanını satın alabilirsiniz)

 

Yapılışı;

Kurabiye kısmı

1.Önce 1 su bardağı kajuyu, bademi ve fındığı mutfak robotuna koyun. Malzemelerin un ufak olmamasına dikkat edin.

2.Mutfak robotuna çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları ekleyin malzemeler birbirine yapışacak hale gelene kadar karıştırın. (malzemeleri bir kaba koyarak elle karıştırmayı da deneyebilirsiniz, böylece kuruyemişler daha parça parça kalır)

3.Karışımı bir kaba alın üzerine kakaoyu ekleyin, hamuru yoğurur gibi iyice yoğurun.

4.Hamurunuz hazır. Şimdi 2 büyük parça pişirme kağıdı alın. İki kağıdın arasına hazırladığınız hamuru koyun ve bir oklava yardımıyla hamur açar gibi açın (ince olmasın). Açtıktan sonra ufak bir bardak yardımıyla (rakı bardağı olabilir) hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın. 3. bir pişirme kağıdı üzerine dizin. Hamur tamamen bitene kadar açın ve parçalar çıkarma işlemini tekrarlayın. Kurabiyelerin eşit sayıda olmasına dikkat edin.

5.Hamur tamamen bittiğinde, hazırladığınız tüm yuvarlakları buzluğa koyun.

 

Ara kısım 

Hindistan cevizi ezmesi için; hindistan cevizi rendesini ve yağını miksere/mutfak robotuna koyun, iyice karıştırın. Malzemeler kenara toplanır ise bir kaşık yardımıyla malzemeleri ortada toplayın, yavaş yavaş karıştırın. Gerekirse biraz daha hindistan cevizi yağı ve rendesi ilave edebilirsiniz.

 

Şimdi buzluktan kurabiyelerinizi çıkarın. Eşit sayıda hazırladığınız için alta gelecek olanların üzerine hindistan cevizi ezmenizi koyun ve diğer kurabiyelerle üstünü kapatın. Tüm kurabiyeler bitince, hepsini yine buzluğa koyun.

 

20dk sonra hemen yiyebilirsiniz. Kurabiyelerinizi hep buzlukta saklayın. Servis etmeden 10 - 15dk önce buzluktan çıkarmanız yeterlidir.

 

AFİYET OLSUN!

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Sevgi (Sunday, 12 June 2016 15:08)

    Tarif çok güzel. Videonuzu da izledim.
    En yakın zamanda deneyeceğim.
    Teşekkürler paylaşımınız için.
    Antalya'dan selamlar..