SAĞLIKLI BİR KAÇAMAK

Arada canınız ufak bir kaçamak yapıp, ekmek veya simit yemek istediğinde lezettli ve sağlıklı bir şeyler hazırlamaya ne dersiniz?

Aşağıda vereceğim tarifle, kahvaltılarda genelde olduğu gibi, hem ekmek yemenin ucunu kaçırmaz hem de yediğinizden mutlu olabilirsiniz:) Hele ekmeklerinizi evde kendiniz yapıyorsanız yediğinize daha da sağlık ve lezzet eklemiş olursunuz!

 

Ben genelde ekmek alacağımda besin değeri  yüksek, daha az işlenmiş tahıl içeren, lif açısından zengin, tok bir ekmek olduğundan doygunluk hissini çabuk veren çavdar ekmeğini tercih ediyorum. 

 

Malzemeler;

İstediğiniz kadar/kişi sayısına göre ekmek ve simit

Ezine peyniri

Taze kaşar

Maydanoz

Nane

Domates

Kuru domates

Kırmızı pul biber (istenirse çok yakışıyor)

 

Yapılışı;

Ben ekmeklerin üzerine farklı, simitlerin üzerine farklı bir iç hazırladım.

 

Ekmekler için; domatesleri rendeleyin, maydanoz ve naneyi ince ince doğrayın ve hepsini ezine peyniri ile karıştırıp, ekmelerin üzerine sürün.

 

Simitler için de; kuru domatesleri ince ince doğrayın (kuru domatesleri önceden zeytinyağında bekletirseniz daha da lezzetli oluyor), biraz taze kaşar rendeleyin, önceden doğradığınız nane, maydanoz ve ezine peynirini de ekleyerek hepsini karıştırın ve ikiye böldüğünüz simitlerin üzerine sürün.

 

İsterseniz biraz karabiber ve kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz.

 

Fırınınızı önceden 150 - 200 derece arası ısıtın. Hazırlamış olduğunuz ekmek ve simitleri fırına koyun ve 10dk kadar pişirin.

 

AFİYET OLSUN!

Write a comment

Comments: 0