CHIA TOHUMLU SEMİZOTU SALATASI

CHIA TOHUMLU SEMİZOTU SALATASI

Sebzeler içerisinde en yüksek Omega-3'e sahip olan semizotu ve

kalsiyum açısından zengin, acayip tok tutan ve oldukça iyi protein ve lif kaynağı olan chia tohumunu karıştırarak besin değeri yüksek bir salata yaptım. Hepimizin bildiği hem kolay hem de pratik semizotu salatasına sizler farklı sebze ve tohumlar da ekleyebilirsiniz.

 

Tarifi paylaşmadan önce hem semizotu hem de chia tohumu ile ilgili bir iki önemli bilgi paylaşmakta fayda var.

 

Semizotu: Kan temizleyici etkisi vardır. Sinirleri yatıştırıcı etkisiyle beyin yorgunluğuna aynı zamanda mide yanmasına ve kabızlığa iyi gelir. Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Demir ve C vitamini bakımından zengindir. 

 

Chia Tohumu: Kökeni Azteklere dayanan bu tohum protein, lif, Omega-3 yağ asitleri ile magnezyum, kalsiyum, manganez, fosfor ve potasyum minerallerini içerir. Lif içeriği fazla olduğundan sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Özellikle sağlıklı kilo vermek isteyenler için vazgeçilmez, günde en fazla 2 yemek kaşığı tüketmek tok kalmanıza yardımcı olur. Omega-3 yağ asitleri açısından da oldukça zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmede birebir. Bu tohumu doğal ürünler satan marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz.

 

Malzemeler;

3-4 Kişilik

1 demet semizotu

Yoğurt

1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

4 yemek kaşığı chia tohumu

 

Hazırlanışı;

Semizotları güzelce yıkanır, temizlenir bir kaseye konur. Suyunun iyice akmasına özen gösterin. Gerekirse bir kağıt havlu ile suyunu alabilirsiniz.

Üzerine yeterli miktarda yoğurt dökülür. Daha sonra kırmızı pul biber ve chia tohumu eklenerek iyice karıştırılır.

 

AFİYET OLSUN!

Write a comment

Comments: 0