THE HUNDRED HAREKETİ

Sıkı, dümdüz bir karna sahip olmak için yine evde yapabileceğiniz harika bir karın hareketi:The Hundred

 

Harekete başlamadan önce yerde sırt üstü yatıyoruz, önce derin bir nefes alıyoruz ve nefesi verirken başımızı ve ayaklarımızı yerden kaldırıyoruz.

Eğer bacaklarınızı masa posizyonunda 90 derecelik açıyla tutarsanız (resim 1) hareket biraz daha kolay olur. Ancak bacaklarınızı düz olarak ileriye uzatırsanız (resim 2) hareket biraz daha zorlaşır. Hareketi ilk defa yapıyorsanız ve özellikle belinizde bir sorun varsa ayaklarınızı masa pozisyonunda tutarak yapmanızda fayda var.

 

Zor olanla başlayacaksanız beliniz ile yer arasında boşluk olmayacak şekilde ayaklarınızı kaldırdığınızdan emin olun. Bunu elinizi belinizin altına koyarak kontrol edebilirsiniz. Unutmayın hareket ne kadar düzgün olursa o kadar çok fayda sağlayacaktır.

 

Pozisyonunuzu aldıktan sonra şimdi 5 sefer kısa aralıklarla burundan hızlıca nefes alın ve ellerinizi sanki masaya vuruyormuş gibi indirip, kaldırın. Şimdi de 5 sefer kısa aralıklarla ağızdan hızlıca nefes verin ve ellerinizi indirip kaldırmaya devam edin. Bunu 100 sayısına ulaşana kadar tekrar edin. 5 kere burundan nefes al, 5 kere ağızdan nefes ver!

 

Hareketi yaparken bacaklarınızı oynatmamaya ve karnınızı olabildiğince sıkıp, içeri çekmeye çalışın.

Hareket bitince önce başınızı sonra bacaklarınızı yere koymayı unutmayın ve rahatlayın.

 

Karın ve core bölgesiyle ilgili paylaştığım hareketlerden hoşunuza giden 3 veya 4 tanesini birleştirip haftada en az 3 kez düzenli olarak yaparsanız mutlaka faydasını göreceksiniz. Karın ve core (merkez) bölgesinin sıkı olması daha sağlıklı bir duruşa sahip olmanıza, yaptığınız tüm fiziksel aktivitelerde gerekli performansı kazanmanıza ve de sakatlıklardan korunmanıza yardımcı olur. Sadece spor yapan kişiler için değil günlük yaşantısında eğilip kalkan, merdiven çıkan, ağır bir şeyler kaldıran vs. herkes için gözardı edilemeyecek kadar önemlidir. İlerleyen yaşlarda karın ve bel bölgenizi korumak ve olabilecek sakatlıkları önüne geçebilmek için şimdiden bu eğzersizlere antrenman programınızda yer verin.

Hareket etmek vücudun en iyi ilacıdır unutmayın!

Write a comment

Comments: 0