GÜÇ ARTTIRICI ANTRENMAN YAPMAK NEDEN ÖNEMLİ?

Güç arttırıcı antrenmanlar kaslarınızı belirginleştirir, vücudunuzu şekle sokar ve daha dayanıklı bir hale getirir. Özellikle kadınlar bu antremanları yaparlarsa vücutlarının çok kaslı olacağını düşünürler ve irileşmekten korkarlar. Halbuki kadınlar istediği kadar bir erkekle aynı antremanı yapsın her zaman aynı hızda aynı kas oranına sahip olamazlar çünkü erkeklerin salgıladığı testosteron hormonunu erkekler kadar çok salgılamazlar. Ağırlık kaldırmak aynı zamanda olası yaralanmalardan korunmak, kaslar dışında tüm tendon ve bağ dokularını da güçlendirmek, kalp sağlığını korumak, düzgün bir duruşa sahip olmak açısından oldukça önemlidir.

 

Sağlıklı, fit bir vücuda sahip olmak veya sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız sadece kardiyo yaparak zayıflamayı düşünmeyin. Ağırlık antrenmanlarında ağırlıkları korkmadan arttırın çünkü daha fazla ağırlıkla, daha az tekrar yaparak daha çok enerji yakarsınız. Ağırlık antrenmanları sayesinde günlük hayatınızdaki değişimi de göreceksiniz. Özellikle tüm gün oturarak iş yapıyor ve hareketsizlik nedeniyle bel, boyun, sırt ağrıları çekiyorsanız vücudunuzun her bir bölgesini güçlendirerek duruşunuzu değiştirebilir, ağrılardan kurtulabilirsiniz.

 

Daha güçlü, sağlıklı ve ince bir vücuda sahip olmak için antrenmanınıza güç arttırıcı antrenmanları da ekleyin. Önemli olan hızlıca kilo vermek değil uzun vadede sağlıklı, güçlü bir vücuda sahip olmaktır. Unutmayın, güç arttırıcı antrenmanları kardiyo ile birlikte yaparsanız gerçekten etkili sonuçlara ulaşabilirsiniz. 

Write a comment

Comments: 0