ÇİKOLATALI TURTA

İşte yine lezzetli ve hafif bir tatlı tarifi :) Yine gluten yok, şeker yok, un yok, pişirmek yok, katkı maddesi yok. Hem de pratik sadece 10 dakikada hazırlanıyor. Makarna, pizza olmadan yaşarım ama tatlı olmadan yaşayamam diyorsanız tam da aradığınız tarif :) 

 

Bu tatlı benim favorilerimden bir tanesi. Üzerine çilek, frambuaz, kivi gibi değişik meyveler koyarak yemeye bayılıyorum. Çikolatalı Turta diyorum ancak buzluktan çıktığında biraz bekletirseniz yumuşuyor ve puding kıvamında oluyor.

 

Malzemeler;

2 büyük boy muz (ufak muz alırsanız 3 tane)

3/4 su bardağı çiğ kaju

4 yemek kaşığı kakao tozu 

1/4 su bardağı bal

1/4 su bardağı limon suyu

1/3 su bardağı organik hindistan cevizi yağı (aktarlarda satılıyor)

1 çay kaşığının ucunda toz vanilya (aktarlarda satılıyor, sakın çok koymayın tatlınız acı olur çünkü oldukça sert bir tadı var)

1 çay kaşığının ucunda deniz tuzu

 

Yapılışı;

Muzları dilimleyin ve tüm malzemeleri blendera koyun. Tam bir yoğurt kıvamına gelene kadar blenderdan geçirin.

 

Yukarıda verdiğim malzemelerden ufak bir borcam boyutunda tatlı çıkıyor siz yaptığınız miktara göre çok derin olmayan kapaklı  bir borcama karışımı koyun, üstünü kapatın ve buzluğa koyun.  1 gece buzlukta bekletin. Aslında yaklaşık 3 saat sonra yemeye hazır oluyor ancak 1 gece bekletirseniz kesip, servis etmeniz daha kolay olur. Sadece tüketeceğiniz zaman buzluktan çıkarın, dilimleyip hemen servis edin ve geri buzluğa koyun. Buzdolabında muhafaza etmeyin.

 

Vanilya bulamıyorsanız koymanız çok şart değil. Turtanızı dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Üzerine hindistan cevizi rendesi koyabilirsiniz gerçekten çok yakışıyor. 

 

Yazın canınız soğuk bir şeyler istediğinde şeker miktarı çok olan dondurma yemek yerine bunu deneyebilirsiniz.

 

AFİYET OLSUN!

 

Uppssss unutmadan organik hindistan cevizi yağı ile ilgili de ufak bir sır paylaşmak istiyorum sizlerle:)

 

Vücudunuz kuru ise banyodan çıkmadan avucunuza biraz hindistan cevizi yağı alın, sürün ve hafifçe durulayın. Hindistan cevizi yağı hem vücudunuzu temizler hem de mükemmel bir şekilde nemlendirir, cildinizi yumuşacık yapar.

 

 

 

 

 

Write a comment

Comments: 0