PLANK HAREKETİNİN FAYDALARI

PLANK HAREKETİNİN FAYDALARI

 

Plank hareketi core (merkez) bölgesini güçlendiren en iyi hareketlerden biridir. Plank hareketini herkes yapabilir.  Plank hareketi sadece karın kaslarınızı değil göğüs, sırt, bacak, omuz ve boyun kasları gibi vücudun hem ana hem de küçük kaslarının hepsini çalıştırır. Düzgün ve sağlam bir duruşa sahip olmanızı sağlar. Esnekliğinizi arttırır ve aynı zamanda dengenizi oldukça kuvvetlendirir.  Beden farkındalığını ve odaklanmayı da geliştiren muhteşem bir harekettir.

 

İlk kez yapacaksanız önce doğru pozisyonda olduğunuzdan mutlaka emin olun. Önce dirseklerinizin üstünde kısa süre (5sn) durmaya çalışın. Kuvvetlenmeye başlayınca ellerinizin üstünde durmaya ve süreyi yavaş yavaş arttırmaya başlayın. Düzenli olarak haftada 3 – 4 kez yaparsanız çok kısa sürede 30sn kadar durabildiğinizi göreceksiniz. Sadece kendi vücut ağırlığınızla yaptığınız plank hareketini her yerde yapabilirsiniz. Bu hareketi mutlaka egzersiz programınıza alın, vücudunuzun nasıl forma girdiğini ve sıkılaştığını görerek kendinizi şaşırtın!

Write a comment

Comments: 3
  • #1

    Buket (Thursday, 12 November 2015 14:48)

    Merhaba ben hayatım boyunca kilo problemi yaşayan biriydim.Hamileliğinin birlikte kilo almaya başladım ve kızın 5.5 yaşında.112 kiloya kadar çıktım.2 ay önce spor salonuna yazildim ve haftada 5 gün her sabah düzenli olarak spor yapıyorum.Su an 24 kilo verdim.En büyük kabusun ise plank yapamamak.Aslında 4 set 20 saniye durabiliyorum .İlk başta amacım sadece kilo vermekti ama crunch derslerinde plank yapamamak çok zoruma gitti.

  • #2

    Yeşim (Thursday, 12 November 2015 20:26)

    Buket hanım merhaba,
    Öncelikle azminizden dolayı sizi taktir ediyorum. Kilo verme döneminde spor yapmaya mutlaka devam edin. Plank hareketi kolay görünür ancak gerçekten zordur. Adım adım ilerlemek gerekir aynı sizin yaptığınız gibi. Plank yaparken beliniz acıyorsa duruşunuza mutlaka dikkat edin, profesyonel birinden duruşunuzu düzeltmesi konusunda destek isteyebilirsiniz. Ayrıca plank hareketi için özellikle core (merkez) bölgenizi güçlendirme hareketlerini de egzersiz programınıza eklemenizi tavsiye ederim. Sağlık dolu günler dilerim.

  • #3

    Ayşe (Sunday, 13 December 2015 11:31)

    Merhabalar ben ideal kilomdayim memnunum kilomdan. haftada 2 gun plates 2 gun aerobik yapiyorun birer saat .bölgesel yaglanma var özellikle alt karnim haftada kac saat spor yapmalıyım daha hizli sonuc gormem icin. Ve duzenli plank yaparsam alt karina etkisi yüksek olur mu?