ANANAS VE ŞEFTALİ BİRLİKTE BİR BAŞKA

Sabah kahvaltılarınıza hafif, lezzetli, sağlıklı ve oldukça pratik çözümler getirmek istiyorsanız şimdiye kadar paylaştığım meyve ve yulaf karışımlarını denemenizi öneririm. Dışarıdan oldukça fazla şeker içeren müsli veya benzeri tahıl gevreklerini almak yerine evde kendiniz sevdiğiniz meyvelerin püresini yaparak, aktardan aldığınız yulaf ezmesi ile karıştırabilirsiniz.

 

Hazır olarak aldığınız müsli paketlerinin üzerinde yer alan içerik kısmına bir göz atın. Bakın bakalım ne kadar şeker içeriyor. Unutmayın sağlıklı olmaya, sağlıklı bir şekilde kilo vermeye çalışırken karşınıza çıkan ufak aldatmacaların farkında olursanız hedeflerinize çok daha kolay ulaşırsınız. 

 

Bugün en sevdiğim meyvelerden ananas ve şeftaliyi kullanarak kendime oldukça doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı hazırladım. Özellikle  şeftali, bağırsakları yumuşatıcı, kabızlığı giderici ve hazmı kolaylaştırıcı özelliğinden dolayı yaz aylarında sıklıkla yemeyi tercih ettiğim bir meyvedir. Şeftali aynı zamanda hastalıklara karşı direnci arttırır, uykusuzluğa iyi gelir, sinirleri yatıştırır, B ve C vitaminleri ve potasyum açısından da oldukça zengindir.

 

Bu sefer ananas ve şeftali karışımının yarattığı uyuma bayıldım. Hele bir de benim gibi tarçın hastasıysanız bu tarife bayılacaksınız. Aşağıda vereceğim malzemelerden 2 kişilik bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

 

Mazlemeler;

1 şeftali

4/2 ananas 

1 çay kaşığı tarçın

4 çorba kaşığı yulaf (aktardan aldığım kavrulmamış yulaf)

1 tatlı kaşığı dolusu kuru üzüm

6 adet çiğ fındık

6 adet ceviz 

 

Yapılışı;

Önce ananas ve şeftaliyi blendera koyun, üzerine azıcık su ve  tarçın ekleyin püre haline gelene kadar blenderdan geçirin. Aynı zamanda bir havanda fındık ve cevizleri çok un ufak olamayacak şekilde ezin. Son olarak büyük bir kaseye hazırladığınız püreyi, fındık ve bademleri, kuru uzum ve yulafı ekleyerek iyice karıştırın. Dilerseniz tarçın ve kuru üzümü biraz daha fazla ekleyebilirsiniz.

 

AFİYET OLSUN!

Write a comment

Comments: 0