IZGARA KABAK VE DOMATES

Hiç düşünmeden, bir tarife bağlı kalmadan yemek yapmayı, yaratmayı çok seviyorum. Şimdiye kadar hepimizin bildiği zeytinyağlı fasulye nasıl yapılır öğrenemedim ancak binbir türlü sebzeden kendimce yemekler, soslar yarattım. Özellikle sos açısından hep spontane hareket ediyorum. O sırada ne yapıyorsam neyin yakışacağını, değişik bir tat yaratacağını hayal etmeye çalışıyorum. Adeta deney yapar gibi biraz zeytinyağı koyalım...biraz sirke...biraz kırmızı şarap da yakışır...derken ortaya hiç tatmadığım lezzetler çıkıyor. Böylelikle hem her seferinde aynı şeyleri yemiyorum hem de keyif alarak yemek pişiriyorum. Çünkü biliyorum ki bir tarif üzerinden gitmek, ölçüleri anlamaya çalışmak veya klasik herkes seviyor ve herkes yapabiliyor diye aynı şeyleri pişirmekten keyif almıyorum. Evet hala zeytinyağlı fasulye yapmayı, annem ne kadar kolay olduğunu söylese de, hala öğrenemedim. Ama öğrenseydim belki de paylaştığım lezzetler çıkmazdı:) 

Ama bir gün onu da öğrenip sizinle paylaşacağım. Siz de buarada  beslenirken neleri nasıl yapsanız daha fazla keyif alırsınız denemeye ne dersiniz? 

 

Evet gelelim tarifimize, yine ne yapsam ne yapsam derken baktım ki dolapta 2 kabak var hemen değerlendireyim dedim. Kızartma hiç yapmadığım için hemen ızgara fikri geldi aklıma ve başladım yaratmaya. 

 

Malzemeler;

2 kabak

2 domates (çok küçük olmayan)

Ezine peyniri

Kekik, kırmızı pul biber

 

Yapılışı;

Önce kabaklar halka halka, çok kalın olmayacak şekilde doğranır ve kısık ateşteki tavaya konur, hafif kararıncaya kadar önlü arkalı pişirilir.  Hazırlanan kabaklar bir tabağa dizilir, üzerine ufak ufak biraz ezine peyniri eklenir (isterseniz rendeleyebilirsiniz).

Daha sonra domatasler halka halka doğranır ve yine tavaya konur, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hazırlanan domatesler kabakların üzerine yerleştirilir, üzerine kekik, kırmızı pul biber ve yine ezine peyniri eklenir.

Sos olarak da biraz zeytinyağı ve balzamik sirke bir çay fincanında karıştırılır, ızgara kabak ve domateslerin üzerine gezdirilir.

 

Normalde çok fazla peynir kullanmıyorum ancak yakıştığını düşündüğüm yemeklere az miktarda ekliyorum. Mesela bu tariften peyniri çıkarırsak veganlar için de çok güzel bir alternatif olur.

 

Sağlıklı beslenerek kilo kaybetmek istiyorsanız sebzeleri beslenmenizden eksik etmeyin. Renk renk her türlü sebzeyi tüketmeye çalışın. Gördüğünüz gibi sebzeleri kızartmadan da ızgara yaparak lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

 

AFİYET OLSUN!

Write a comment

Comments: 0