DESTEK ALMAK

Siz de hiç kendinize, başkasından detsek almak yerine ben her şeyi yüklenirim, hallederim, daha iyi, daha kolay, daha çabuk yaparım dediniz mi? Ve her seferinde belki yorgunluktan, üzüntüden, sıkıntıdan belki çaresizlikten tükenmiş hissetseniz bile yine destek istemek yerine kendiniz yapmaya çabaladınız mı? 

Destek almak bizi daima bir adım ileriye götürecek bir el, bir şans. Tek başına atamadığın adım için yanında duran belki seni motive eden, kendine daha fazla inanmanı sağlayan, gözyaşlarını bir anda silen belki de sadece içindeki huzur ve başarı hissini biraz daha arttıran bir arkadaş.

Biz ufacık bile olsa "destek" istemeye çekiniyoruz. Çünkü başarısız görünmekten, yapamazsın damgasını yemekten, insanlar ne düşünürden ben her şeyi kendim yaparım demeye kadar varan bir çok şeyden korkuyoruz.

Sorun kendinize, gerçekten destek alıyor musunuz?

Ben de "destek almadığımı, almaktan kaçtığımı" farkettiğimde çok şeyi kaçırmış, kör dolaşmışım acı da olsa farkettim ve "destek almayı" tekrar öğrendim. Fark ettim ki çevremde bana kıymet veren, bana inanan, bana el uzatacak, bir telefonumla, yazdığım bir satırla beni ayağa kaldıracak ne çok arkadaşım, yakınım varmış. Artık biliyorum ki ister iş, aile, özel yaşamım olsun destek alabildiğim sürece ben daha da büyüyorum. 

Bugün yeni bir gün belki çok önemli bir adım atacaksınız ama nasıl diye düşünüp duruyorsunuz...nasıl yerine kim bana destek verse o adımı atmam biraz daha kolay olur diye düşünün ve o kişiyi bulup, arayın bakın neler değişecek hayatınızda 

Write a comment

Comments: 0