SPORUNUZA EĞLENCE KATMAYA NE DERSİNİZ?

YENİ BİR HAFTADAN MERHABA!


BU HAFTA SPORUNUZA BİRAZ EĞLENCE KATMAYA NE DERSİNİZ?

Yaptığınız her ne olursa olsun onu yaparken gülümsüyorsanız, eğleniyorsanız, keyif alıyorsanız tekrar tekrar yapmak istersiniz. Spora bir türlü başlayamıyorum, başlasam da sevemiyorum veya aynı şeyleri yapmaktan sıkılıyorum diyorsanız hadi gelin eğlenmenin bir yolunu bulalım:)

Dışarda spor yapın: Kapalı spor salonlarında özellikle yaz aylarında bunalıyor ve her gittiğinizde aynı ortam, aynı insanları görmekten, aynı aletlerle çalışmaktan sıkılıyorsanız kendinizi dışarı atın. Temiz hava da yapacağınız her şey motivasyonunuzu arttıracak, kendinizi daha iyi ve zinde hissetmenizi sağlayacaktır.

Arkadaşlarınızla spor yapın: Tek başınıza koşmak, yürümek, paten kaymak yerine her ne yapıyorsanız bu sefer aynı aktiviteyi yapmaktan keyif alan bir başka arkadaşınızla anlaşın ve beraber yapın. Bazıları tek başına spor yapmayı sevse de bazıları için başka birinin olması mükemmel bir destek olabilir.

Kendinize bir hedef belirleyin: Her antrenmanda aynı mesafeyi koşuyor, aynı ağırlık çalışmasını yapıyorsanız kendinize yeni bir hedef belirleyin. 500m daha fazla koşun, antrenmanınızı 10dk daha geç bitirin, 1dk daha fazla ip atlayın...sadece hedefinize odaklanın ve hedefinizi gerçekleştirmenin keyfini yaşayın.

Sadece eğlenin: Aynı bir çocuk gibi eğlenin! Yapmak zorunda olduğunuz için değil severek yapacağınız bir aktivite bulun ve onu eğlenerek, her anının tadını çıkararak yapın. Amacınız yapabileceğinizin en hızlısını, en zorunu yapmak olmasın sadece eğlenmek olsun.

Kendinizi rahatlatın: Evde, dışarda veya spor salonunda her nerede spor yapıyorsanız kendinize rahat hissettiğiniz bir ortam yaratın. Örneğin, en sevdiğiniz parçalardan oluşan müzik listenizi dinlerken antrenman yapmak motivasyonunuzu arttıracaktır veya spor salonunda koşu bandında koşarken televizyon izleyin zamanın nasıl akıp gittiğini anlamayacaksınız.

Yeniliklere açık olun: Bir şeyi çok sevseniz bile her gün yapmaktan sıkılırsınız. Sporda da aynı şekilde her gün aynı egzersizi yapmak bir yerden sonra motivasyonunuzu düşürebilir. Yapmakta olduğunuz spora ve kişiliğinize göre antrenmanınıza başka neler ekleyebilirsiniz hiç düşündünüz mü? Düzenli olarak koşuyorsanız gittiğiniz salonda verilen dans derslerine katılmak sizin için güzel bir değişiklik olabilir. Egzersizlerinizi çeşitlendirir ve çeşitlendirdikçe keyif alırsanız yaptığınız her şeye daha fazla bağlanırsınız.

Spora başlamayı devamlı erteliyorsanız bu hafta kendinize zaman ayırın ve düşünün hangi sporu yapsaydınız gerçekten keyif alır, eğlenir ve severek yapardınız? 

Spor kendinize verebileceğiniz en güzel hediye. Herkesin yaptığını değil sizi en çok mutlu eden, en fazla keyif aldığınız aktiviteyi yapın. Ancak o zaman hem eğlenir, hem terler hem de formda kalırsınız!

Write a comment

Comments: 0