MEYVE VE YOĞURTLA KAHVALTI

Güne başlarken kahvaltınız ne kadar hafif ve sağlıklı olursa gününüz bir o kadar hafif geçer. Sabah midenize giren ilk besinler sindirim sisteminizi doğrudan etkiler. Katı ve sindirimi kolaylaştırmayan yiyecekler günün ilk öğününden itibaren gaz, hazımsızlık gibi sorunları yaşamanıza neden olur. Meyveler sindirim sisteminin dostudur. Sabah kahvaltınıza ekleyeceğiniz veya tek başına tüketeceğiniz her meyve sindirim sisteminize bir hediyedir.

 

Bakalım bu sabah meyvelerle ne yarattım?

Yoğurt ve chia tohumunu karıştırdım. Kırmızı üzüm ve muzu blenderda biraz ezip yoğurdun üstüne ekledim. Sonra biraz yulaf ezmesi, onun da üstüne tekrar kırmızı üzüm, siyah üzüm ve muz dilimleri koydum. 

 

Kendinize bir hafta verin ve güne bir bardak su ile başlayıp, kahvaltılarınızda ya sadece meyveye ya da meyve ile hazırlanmış hafif alternatiflere yer verin. Her gün değişik meyveleri yeterli ölçüde tüketmeye çalışın ve bir hafta sonunda nasıl hissettiğinizi gözlemleyin. Sabahları ne kadar hafif hissettiğinize inanamayacaksınız!

 

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    oguzhan (Tuesday, 07 April 2015 03:38)

    meyvelere yaklaşımınız tony robbins' e benziyor. Bir hafta çeşitli meyveler ile beslenmek vücutta dirilme etkisi yaratıyor .

  • #2

    yesimatacperformanskocu (Tuesday, 07 April 2015 07:59)

    Oğuzhan bey evet Tony Robbins'i yakından takip ediyorum ve gerçekten meyveleri düzenli ve olması gerektiği gibi tüketince büyük faydasını görüyorum.