KARARLI MISIN?

BU SABAH DA KARARLI MISIN DURDUĞUN YERDE DURMAYA?

Bir geçmişte bir gelecekte gezinip duruyor zihnimiz hem de bedenimizi de oraya sürüklüyor çoğu zaman. Sonuçta kafan neredeyse sen de oradasın. Sonra bu gezintiden bitkin düşüyoruz ve şöyle derin bir nefes alıp neredeyim ben, ne yapıyorum, nerede duruyorum bu hayatta diye soruyoruz kendimize. Tam da bu soruyu sorduğumuz "an" ne geçmiş ne gelecek onu farkediyoruz. Şu an var bu soru. Peki yanıt ne? 
Ben bu durumu yaşadığım her an durup nerede durduğuma bir bakıyorum ve baktığımda zihnim beni geri çekmeye, yanıltmaya çalışıyor biliyorum. Çünkü kendim için uzun bir zamandan sonra risk aldım, bir yola baş koydum, çabalıyorum, zorluk çekiyorum. Tabii ki zihnimde bu durumu fırsat bilip beni yerden yere vurmaya ve hatta en büyük değerim "başarının" üstünü her gün karalamaya çalışıyor. Zihnime aldırmamak için bir yol buldum ben de kendime. Her gün uyandığımda aldığım kararları neden, nasıl aldığımı ve şuan durduğum noktayı hatırlatıyorum kendime. Çünkü o noktadan güç alıyorum. Ve görüyorum ki aldığım kararların arkasında durmak veya başka bir deyişle durduğun yerde durmaya kararlı olmak asıl ve büyük bir meziyetmiş hayatta. 

Öyle ya da böyle aldığımız kararlar bizi biz yapanlar ve hepimizde o seçtiğimiz noktada durabilme gücü var aslında. Sadece kararlı olalım ve her ne olursa olsun kararlı duralım!

Write a comment

Comments: 0