HAŞLANMIŞ YUMURTA

Kahvaltının öneminden her seferinde bahsediyorum çünkü güne ne yiyerek, ne içerek başladığınız çok önemli. Sabah uyandığınızda iyi, enerjik, güçlü, sağlıklı, hafif ve zinde hissetmek sizin elinizde. Uyanıp, mutfağa girdiğinizde ve buzdolabının kapağını açtığınızda "gerçekten ne yemek istiyorum", "ne yersem hafif ve zinde hissederim" sorusunu sorun kendinize. Ekmek kutunuzun içinde duran simit poğaça veya ekmekle güne başlamak mı yoksa domates, salatalık, nane veya bir kase meyve ile başlamak mı?

 

Her gün yeni bir gün. Her yeni gününüze aynı besinler, aynı beslenme alışkanlıkları ile devam etmek yerine çeşitlilik getirin yediklerinize. Ne mutlu ki her gün dışarı çıkıp çeşitli sebze, meyveleri alabilme ve bunları tatma ve deneme şansınız var. Bu şansı değerlendirin!

 

Özellikle sağlıklı zayıflama gibi bir hedefiniz varsa yediklerinizi kısıtlamak yerine, yediklerinizin farkına vararak, ufak ufak adımlar atarak değişiklikler yapın yediklerinizde. Yedikleriniz ne kadar çeşitlenir,  ne kadar sadeleşir, ne kadar doğal olursa o kadar hızlı yol alırsınız.

 

Gözlerinizi mucizevi bir güne açtığınız andan itibaren kendiniz için en güzelini, en sadesini, en iyi hissettirenini seçin. Fikir edinmem mi lazım diyorsunuz? Beni takip edin :) Belki size de ilham olacak, yapınca ne de güzelmiş, iyi ki denemişim dedirtecek bir şeyler bulursunuz paylaşımlarımda.

 

Mesela bu sabah canım yumurta istedi. Genelde yumurtayı rafadan yaparım çünkü senelerce haşlanmış katı yumurtayı yiyemedim. Yerken tadı çok ağır ve bir şekilde fazla gelirdi bana. Sonrasında yumurtayı başka nasıl tüketebilirim derken binbir çeşit alternatif buldum. Yaptıkça sizlerle hepsini paylaşıyor olacağım. Bu sabah da uzun zamandır yemediğim ancak son 2 senedir severek yediğim haşlanmış yumurtayı tercih ettim. 5 adet yumurtayı içleri katı olana kadar haşladım. Sonra kabuklarını soydum ve ortadan ikiye böldüm. Üzerlerine birazcık tuz, karabiber, kırmızı pulbiber ve kimyon (çok yakışıyor) koydum. Siz isterseniz azıcık zeytinyağı da gezdirebilirsiniz öyle de çok güzel oluyor. Yanına da domates, salatalık ve naneyi ufak ufak doğrayarak ufak bir salata hazırladım. Gerçekten hafif ve çok lezzettli oldu.

 

Her sabah arzu ettiğiniz güzellikte başlayın güne ve tüm gün aynı enerji sizinle olsun!

Write a comment

Comments: 0