İNCİRLİ YOĞURT

Mevsimi bitti bitecek incirin..markete girip de incirleri görünce dayanamadım hemen aldım 3-4 tane. Meyveleri de sabah yemeyi sevdiğim için düşündüm ne yapabilirim diye. Bazen tarif araştırıp, ilham almaya çalışsam da, genelde ben doğaçlama yapmayı seviyorum her şeyi. Kullanmak istediğim zorunlu bir şey oluyor çoğunlukla, mesela bu sefer "incir" ve o şeyi düşünerek içimden geldiği gibi, hayal gücümü kullanarak bir şeyler çıkarıyorum ortaya. Bir de yaptığım her şey sağlıklı, kolay ve pratik olsun istiyorum ya bu yolla yapınca aynen de öyle oluyor. Yapıp bitirdikten sonra da yaptıklarımın lezzetli olduğunu, sevildiğini görmek de çok büyük bir keyif veriyor. İşte bu yüzden keşfediyorum ve paylaşıyorum sizlerle. Etrafıma daha fazla sağlık, lezzet yaymak, tüm bu hayat koşturmacası içinde pratik çözümler sunmak için..İncirli yoğurt ve diğerleri böyle ortaya çıktı ve çıkmaya devam edecek :)

 

Gelelim tarife; önce 5 kaşık ev yapımı yoğurdu 3 tatlı kaşığı chia tohumu, birazcık tarçın ve zencefil ile karıştırdım. Sonra üzerine fındıkları, yeşil üzümü ve incir dilimlerimi ekledim. Fotoğrafımı çektikten sonra da afiyetle yedim:)

İsterseniz üzerine biraz badem, yulaf ezmesi veya polen ekleyebilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanın!

 

Yemek yaparken çok zaman harcamanız gerekmiyor. Bazen zaman olmadığı için en kolay ne varsa onu yapmayı seçeriz. O "en kolaylar" da genelde en sağlıklı besinler olamayabiliyor ne yazık ki. Ancak hayal gücünüzü kullanarak hem sağlıklı hem de çok kolay, hiç zaman almayacak bir sürü şey yapabilirsiniz.

 

Bir şey yemeniz lazımsa durun ve sorun kendinize "şu an ne yesem mutlu olurum, güzel ve iyi hissederim" veya "şu an nasıl bir tada ihtiyaç duyuyorum".

Göreceksiniz ki aldığınız cevaplar size iyi gelecek, hızlı ama aceleye gelmeden çözümleri aklınıza getirecek.

 

Bugün hem haftanın son günü hem de bayram tatili başlıyor. Yüzünüzden mutluluk eksik olmasın ve kendinize, sevdiklerinize dolu dolu keyifli zaman ayırdığınız bir bayram tatili olsun!

Write a comment

Comments: 0