EN SAĞLIKLI OLANI EVDE YAPILANI

Sağlıklı beslenme sizin için ne anlama geliyor hiç sordunuz mu kendinize?

 

Herkes için kriterler ve sağlıklı beslenmenin tanımı mutlaka farklı olacaktır. Ancak değişmeyecek bir şey varsa o da herkesin tanımının bir yerlerine düzenli, iyi, hafif ve düşük kalorili beslenmeyi eklemesidir. Bunu yapmak gerçekten zor değil fakat önemli olan yapacağınız şeyin veya kazanacağınız yeni alışkanlığın size "geçici" olarak değil "bir ömür boyu" hizmet etmesidir.

Bu nedenle herkes için sunulan milyonlarca reçete sizin için uygun olmayabilir. Reçete ne demek diyorsanız; "düzenli beslenmenin 5 yolu, kilo vermenin 10 yolu" gibi bizlere sunulan genel reçetelerden bahsediyorum. O listelere kendiniz için sayısız madde ekleyebilecekken neden yazılanla kısıtlı kalıyorsunuz ki? Sağlıklı beslenmek için sizi motive eden şeyleri bulmak sizin elinizde. Sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirme üzerine verdiğim koçluklarda danışanlarımın bulduğu motive edici çözümler beni bile şaşırtıyor çoğu zaman. Sonuçta hayal gücünün sınırı yok. Ulaşmak istediğiniz hayallere doğru ilerlerken kendi yaşam değerleriniz, kendi motivasyonunuz sizi o hedefe taşısın ki vardığınız noktadan, aynı dietlerde olduğu gibi, geriye dönmeyin!

 

Bir de kendimden örnek vermek istedim bugün sizlere. Ben herkesin bildiği yaptığı yemekleri değil hayal gücümle yemek yapmayı seviyorum demiştim. Şimdi bir de buna dışarıdan alabileceğim ürünleri evde kendim yaratmayı seviyorumu da ekliyorum:) Örneğin sabah kahvaltılarında yulaf ve kuru/taze meyve yemeyi seviyorum ancak dışarıda hazır paketlerde satılan, şeker oranı yüksek müslileri almayı sevmiyorum. Ben de kendi seçtiğim kuru meyve, kuru yemiş, yulaf ve daha bir çok ürün ile kendi müslimi hazırlıyorum. Yerken keyif alıyorum ve gerçekten mutlu, iyi ve hafif hissediyorum. 

 

Bu müslilerden danışmanlık yaptığım kişilere de onların özel ihtiyaçlarını belirleyerek hazırlıyorum (örneğin demir eksikliği gibi). Onlarda dışarıdan almak yerine bir süre sonra evde kendileri yapmaya başlıyorlar ve bunu keyif dolu bir alışkanlığa dönüştürüyorlar. 

 

Sağlıklı bir yaşam için önermek istediğim en önemli şey yemeklerinizi ne olursa olsun evde yapmayı denemeniz. Sağlıklı beslenmenin en önemli adımı gerçekten de bu. Dışarıda size sunulan hazır tuzaklara düşmeyin, kendiniz için sağlıklı bir yaşamı seçin.

 

Write a comment

Comments: 0