KIŞ AYLARINDA BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ UNUTMA

Aralık ayından merhaba dediğim ilk Cuma günü. Evet hem kış geldi hem de bugün haftasonu geldi:) Çevremde bir çok kişi hasta ve bir çoğu da iyileşir iyileşmez kısa bir sürede tekrar hastalanıyor. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek bu durumda çok büyük önem kazanıyor.

 

Daha iyi hissetmek, bünyenizi güçlendirmek için sağlıklı beslenmeyi seçin. Besin değeri düşük atıştırmalıklardan, hazır gıdalardan, şekeri veya tuzu yüksek hamur işlerinden, şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durun. Bolca yeşil yapraklı sebzeler yiyin, taze sıkılmış meyve suları tüketin. Çünkü vitamin ve minareller bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. Ancak bunları sadece hastalandığınızda, zayıf düştüğünüzde bir seferde almak yerine vücudun ihtiyaç duyduğu miktarları düzenli olarak alırsanız bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve daha aktif bir yaşama sahip olursunuz.

 

Özellikle haftasonları evde kendinize zaman ayırın, bolca sebze ve meyve alın, damak tadınıza göre seçin en sevdiklerinizi ve sıkıp doyasıya için. Bir seferde bol miktarda sıkarsanız evde başkaları varsa onlarla da vitamin dolu içeceğinizi paylaşma şansınız olur. Kendiniz ve çevrenizdekiler için güzel bir şeyler yaratmak sizin elinizde hadi durmayın!

 

Sağlıklı olmanın yolu sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçer, hayatınıza ne kadar güzel besin katarsanız o kadar enerjik, keyifli ve huzurlu olursunuz.


Write a comment

Comments: 0