YEŞİL YEŞİL

Ispanak Salatası

Tam 3 haftadır yoğun bir eğitimdeyim ve sabah erken çıkıp akşamları da geç geliyorum. Yoruluyorum ve şu sıralar dinlenmeye pek vakit bulamıyorum.  Sabahları evden mutlaka kahvaltı yaparak çıkıyorum çünkü ancak saat 15:00 civarında eğitimde ara veriyoruz ve yemek yeme şansım oluyor. Yani arada oldukça fazla bir zaman var. Bir de eğitim sporla ilgili olduğundan hem eğitimin içeriği hem de ulaşım nedeniyle bol bol hareket ettiğimi düşünürsek vücut için zorlayıcı bir süreç. Zayıf düşmemek için de ne yapıyorum? Beslenmeme çok dikkat ediyorum. Çantama mutlaka atıştırmalık bir şeyler alıyorum. Bu hafta neler aldım örnek vereyim: Keçiboynuzu, elma, mandalina, kuru incir, ceviz, badem, fındık. Öğlen yemeklerimi de dışarıdan sipariş vermek yerine evde hazırlayıp götürüyorum. Genelde sadece zeytinyağı ile pişmiş sebze yemekleri oluyor. Akşamları ise eve yorgun gelince, zaman da pek olmayınca hemen pratik ama sağlıklı olması için kendime güzel bir salata yapıyorum. Dün akşam ıspanak, yeşil elma ve kayısı çekirdeği ile 10dk içinde bir salata yaptım.

Hem lezzetli ve pratik hem de çok sağlıklı ve hafif oldu. 

 

Biliyorum ki beslenmeme özen göstermem sayesinde bu 3 haftalık süreci gayet iyi ve zorlanmadan geçiriyorum. Tabii ki yoruluyorum ancak halsiz düşmüyorum, hastalanmıyorum hatta çaktırmadan enerji depoladığımı hissediyorum her gün. Bedenime her an kulak veriyorum. Bu şekilde ne yersem iyi geleceğini ne yersem iyi hissetmeyeceğimi biliyorum. Bana iyi hissettirmeyecek şeyleri hayatımda tutmuyorum. Ne de olsa iyi hissetmeyi deneyimleyince kötü hissetmek istemiyorsun.

 

Beslenmen ne kadar iyi olursa bedeninde o kadar iyi hissedersin kendini. Bu da zihnine yansır. Stresten, telaştan, endişeden daha uzak yaşarsın hem de hiç zorlanmadan. Yapması kolay sanki diyorsunuz belki de...Tabii ki birden tüm beslenme düzenini değiştirmek kolay değil ancak adım adım bir şeyleri değiştirerek ilerleme şansınız her zaman var. Yaptığınız her güzel değişiklik ufacık bile olsa güzel olan yeni bir tanesini getirecektir beraberinde. Siz yeter ki bir adım öne atın! 

 

Bu arada salatamın tarifini de vermeyi unutuyordum:) Önce ıspanakları iyice yıkadım, çiğ çiğ doğrayıp, koydum. Yeşil elmaları kare kare doğradım ve kayısı çekirdekleriyle birlikte azıcık zeytinyağı ve balsamik sirke ekleyerek elmalar birazcık yumuşamaya ve renk değiştirmeye başlayınca kadar tavada çevirdim. Ufak bir tüyo: Tavaya bir yemek kaşığı kadar kırmızı şarap da koyarsanız muhteşem oluyor! 

 

Belki yukarıda bahsettiğim o ufacık adımı atarsınız bu haftasonu kim bilir…o zaman keyifli mi keyifli bir haftasonu olsun!

Write a comment

Comments: 0