ŞİFA DOLU NAR

HER TANESİ ŞİFA DOLU "NAR" VAR KAHVALTIDA!

Vazgeçemediklerimden cevizi paylaşmıştım yakın zamanda şimdi de sırada tadıyla, faydasıyla hayatımın vazgeçilmezlerinden NAR var.

 

Her meyveyi mevsiminde tüketmenin önemli olduğunun altını çizerek narın en temel faydalarına gelin bir göz atalım beraber.

 

- Oldukça yüksek oranda antioksidan madde içerdiğinden kansere karşı koruyucudur.

- Tansiyonu dengeler.

- Cildi güzelleştirir.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Narda bulunan polyphenolic, tannin ve anthocyanin adlı maddeler serbest radikallerle mücadele ederek damarların tıkanmasını engellerler. 

- Enerji verir ve yorgunluğu giderir.

- Bağırsaklarda iyi huylu bakterilerin (probiyotiklerin) gelişimini destekler.

- Diş etlerini kuvvetlendirir ve ağız yaralarına çok iyi gelir.

- Kandaki şeker seviyesini dengelediği için şeker hastaları için de çok faydalıdır.

 

Nar temizlemek biraz zahmetli olsa da bir seferde büyük bir saklama kabına hazırlayıp birkaç gün rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ben bu sabah kahvaltıma ekledim mesela. Yulaf, chia tohumu, yoğurt, ceviz ve narı karıştırarak yedim. 

Narı kahvaltılarınızda, salatalarınızda bolca kullanın. Sıkabiliyorsanız suyunu da sıkıp için.  

 

Unutmayın; yüksek besin değeri içeren yiyecekleri tükettikten sonra size verdiği güzel enerjiyi bütün gün hissedebilirsiniz. Her konuda olduğu gibi "beslenme" konusunda da bakış açılarımız önemli. Neyi, nasıl görüp, değerlendirdiğimiz ve neleri nasıl değiştirebileceğimizi keşfetmemiz farklı bir bakış açısı ve bir şeyleri değiştirme gücü getirir hayatımıza. Hem de zorunlulukla değil SEVEREK, İSTEYEREK.

Write a comment

Comments: 0