BÖRÜLCE SALATASI

Her gün tüketmeyi seçtiğimiz yiyecekler sağlığımızı; bugün, yarın ve gelecekte nasıl hissedeceğimizi etkiliyor.


Kaliteli bir yaşam sürebilmenin en büyük anahtarı "sağlıklı beslenme". Sağlıklı beslenirken bir de hayatınıza fiziksel aktiviteyi katarsanız sağlıklı bir kiloya düşebilir, o kilo da kalabilir, kronik hastalık (kanser, kalp krizi vs.) risklerinden kurtulabilir ve hayatınızı genel anlamda devamlı iyiye daha iyiye taşıyabilirsiniz.

Kilo vermek, belli bir kilo da kalmak, sağlıklı bir yaşam sürebilmek için devamlı diyet yapmak yerine "yaşam tarzınız" haline gelecek bir beslenme alışkanlığı kazanmaya çalışın. Diyetler geçicidir ancak kazandığınız güzel bir alışkanlık size bir ömür boyu hizmet edecektir. 


Ben gün içinde mutlaka yeterli miktarda sebze ve meyve tüketiyorum. Mesela bu hafta canım zeytinyağlı börülce salatası çekti ve yine pratik (en sevdiğim özellik), sağlıklı ve lezzetli kocaman bir salata yaptım. 


Malzemeler;

İstediğiniz miktarda börülce 

Domates

Kırmızı biber

Yeşil biber

Soğan

Maydanoz

Sos; zeytinyağı, limon, elma sirkesi


Yapılışı;

Tüketecek kişi sayısına göre malzemeleri hazırlayın. Börülceleri haşlayın. Domates, kırmızı ve yeşil biberi, soğanı doğrayın en son hepsini güzelce bir karıştırıp, sosunu ekleyin.

Aklınızda olsun özellikle yaz aylarında et ve balık yemeklerinin yanında tüketmek için çok güzel bir alternatif.


UNUTMAYIN sağlıklı ve dengeli beslenme yolunda atacağınız her adımla, vücudunuz SAĞLIKLI, AKTİF ve GÜÇLÜ kalmak için gereken besinleri almaya başlıyor demektir.

Write a comment

Comments: 0