ARA ÖĞÜNLERİMDE GÜN KURUSU

Hasat mevsiminde güneşte kurutulduğu için koyu renk alan gün kurusu benim ara öğünlerimin vazgeçilmezidir ve çantamda mutlaka bulunur.

 

Gün kurusu kan yapımını arttırarak kansızlığa iyi gelir, içerdiği magnezyum ve kalsiyum sayesinde kemiklerin sağlam olmasını sağlar, lif içerdiği için kabızlığa iyi gelir, stresi azaltır ve sağlıklı bir cilt için önemlidir.

 

Gün kurusunu özellikle ara öğünlerimde tercih ediyorum çünkü tok tutuyor ve aktif bir gün geçiriyorsam güzel enerji veriyor. Canım tatlı bir şeyler istediğinde bile 2-3 adet tüketmek yeterli geliyor.

 

Gün kurusunu aynı zamanda sağlıklı ve doğal tatlı tariflerimde de kullanıyorum ve hatta aklımda yakında sizlerle de paylaşacağım güzel bir tarif var.

 

Şimdilerde hiçbir günümüz hafif ve koşturmacasız geçemiyor. Sabah kahvaltı yapıp çıksak bile bazen ögle yemeği saatimiz sarkabiliyor. Araya fazla zaman girip de mideniz acıkma sinyalleri verdiğinde hemen ulaşabileceğiniz yiyecekler olsun yanınızda. Gün kurusu gibi şeker eklenmeden kurutulmuş kuru meyveler bu tür durumlar için birebir.

 

Ara öğünlerinizi tüketmek için mutlaka belli bir saat olması gerekmiyor. Sıkı diyet programlarında yer alan saati belli öğünlere 1 ay; bilemediniz 3 ay sadık kalabilirsiniz. Bir ömür boyu aynı saatte yemek yemek nasıl mümkün olacak? Yoğun iş temposu, aile hayatı, sosyal yaşam derken kısıtlamalar bizi hep köşeye sıkıştıracak. Peki nasıl bir düzene gireceğim diyorsanız önce bedenize kulak verin. O size aç mı tok mu söyleyecektir. Kendinize sert sınırlar çizmeyin, size keyif veren alışkanlıklar kazanmaya özen gösterin ki bu güzel alışkanlıklar yaşam tarzınız olsun. Bir ömür boyu sıkı sıkıya bir programa uyarak mı yoksa keyif alarak mı beslenmek istersiniz?


Write a comment

Comments: 0