MÜMKÜN OLSAYDI

MÜMKÜN OLSAYDI…

 

Neler neler yapardın değil mi?

Bugün bir şeyleri değiştirmek için önce “imkansız diye bir şeyin” olmadığını hatırlat kendine. Küçük bir adımla başla, sadece ileriye bak ve sonucu hayal et. Düşüp kalkacaksın, dizlerin hatta bazen kalbin acıyacak ancak sonunda pişman olmayacaksın.

 

Yeni alışkanlıklar kazanmak istiyorum dediğinde yoluna ışık tutacak bir yol haritası paylaşıyorum seninle;


1. KAZANMAK İSTEDİĞİN “BİR” ALIŞKANLIK BELİRLE

İlk hedefin her ne yapıyorsan yap süreyi kısa tutmak olsun.  Sadece yapmak istediğin şeye odaklan. Daha sonra bu süre kendiliğinden artacaktır. Bu oldukça önemli çünkü bir çoğumuz aynı anda bir çok alışkanlığı kazanmaya çalışıyoruz ve sonuç olarak hiçbirini tam anlamıyla yerine getiremiyoruz.

 

2. PLAN YAP

Kazanmak istediğin alışkanlığı (küçük hedeflerle başla) belirlemek için kendine 1 haftalık bir süre tanı, davranışlarını gözden geçir, seni motive edecek şeyi veya kişiyi bul, karşılaşabileceğin zorlukların üstesinden nasıl gelebilirsin düşün, bu alışkanlığı ne zaman uygulayacağına karar ver (her Çarşamba saat 5’te yürüyüş yapacağım vs.), gerektiğinde sana destek olabilecek kişileri belirle, kendin için bir ödül koy. Bunların hepsini bir kağıda yaz.

 

3. ARA VERMEDEN DEVAM ET

Sana bu alışkanlığı hatırlatacak bir nesne, bir kişi, bir müzik belirle. O nesneyi yanında taşı, o kişiyle konuş veya sadece o müziği dinle. Asla bugün yapmasam da olur deme! Sen ne kadar kararlıysan alışkanlığında o kadar kalıcı ve yapıcı olacaktır.

 

4. OLUMLU GERİ BİLDİRİMLERE ODAKLAN

Keyif almaya odaklan, hedefini bir oyuna dönüştür, kendine özen göster. Sana eşlik edecek bir partner veya hedefinle ilgili katılabileceğin bir grup bul. Her gün sana kendini ne iyi hissettiriyor gözlemle, fark et.

 

5. BAŞARINI KUTLA, KENDİNİ KUCAKLA

Her gün kendine koyduğun ufak hedefi gerçekleştirdikten sonra kendini vazgeçmediğin için çok sevdiğin başka bir şeyi yaparak ödüllendir. Kendini taktir et.

 

6. BAŞARINI PAYLAŞ

Ailenle ve dostlarınla başarını, attığın her adımı paylaş. Onlar sana devam etmen için hem destek hem de motivasyon kaynağı olacak. Göreceksin bir süre sonra sen de başka birine ilham olmaya, destek vermeye başlamış olacaksın. Sen paylaştıkça içinden sana “vazgeç” diyen ses kaybolacak.

 

Unutma;

Sen istersen her şey MÜMKÜN!

 

Write a comment

Comments: 0