ÇİKOLATALI GÜN KURUSU

Ne kadar köşe bucak kaçıp tüketmek istemesek de canımızın tatlı bir şeyler istediği zamanlar oluyor. O anda yememek için kendimizi zorluyoruz, bekliyoruz, erteliyoruz hatta onun yerine canımız hiç istemezken bambaşka şeylerle midemizi dolduruyoruz ancak sonra öyle bir an geliyor ki tatlıya saldırırken buluyoruz kendimizi.

 

Peki ne yapmak lazım saldırmadan, keyifle ve ölçüyü kaçırmadan tatlı bir şeyler yemek için?

1. Canının tatlı isteyebileceği gerçeğini kabullen, kaçmak zorunda değilsin. 

2. Kendine gerçekten istiyor muyum yoksa şuan bir şeyin boşluğunu mu doldurmaya çalışıyorum sorusunu sor.

3. Evet gerçekten istiyorum ise yanıtın; kendin için en sağlıklı olabilecek alternatifi düşün. Hayır sadece stresten, sıkıntıdan istiyorum ise yanıtın; zaten "gerçekten canın istediğin zaman yeme hakkın olduğunu" hatırla ve rahatla.

 

Bedenine kulak ver. Sadece canının gerçekten isteyip, istemediği zamanları ayırt edebilmeye başlarsan, zihnin sürekli tatlı yemekle ilgili bir savaşın içinde olmayacak. Çünkü sen ne kadar karşı koyarsan zihnin tatlı istemek için bahaneler üretecek, seni tutsak edecek, ikilemde bırakacak. Sağlıklı beslenmek için savaşa girmene gerek yok. Kendine yukarıdaki soruları sorduğunda yanıtın "yememem lazım" değil; şuan yemek istiyorum/istemiyorum olsun. Göreceksin kendi zihninin baskısından kurtulunca bakış açında yön değiştirecek!


Gelelim tatlı tarifimize...Geçenlerde ara öğünlerimde gün kurusu yediğimi paylaşırken sağlıklı bir tatlı tarifi geliyor demiştim ya işte burada.


Malzemeler;

10 adet gün kurusu 

10 adet ceviz

1 kare bitter çikolata paketinin yarısı

 

Yapılışı;

1. Her bir gün kurusunun kenarını bıçakla hafifçe aralayın ve içine bir yarım ceviz yerleştirin.  

2. Çikolataların "benmari usulü" eritilmesi gerekiyor. Ufak bir kap alın içine su koyun ve onun içine de ufak bir kap/cezve daha koyup çikolataları içine atın. Çikolatalar dıştaki suyun sıcaklığı ile eriyecek. Çikolatalar biraz erimeye başlayınca bir kaşık yardımıyla bir kez karıştırın.

3. Eriyen çikolatayı çok derin olmayan bir kaba alın, gün kurularını bir bir içine (bir kürdan yardımıyla) batırıp çıkarın. Bir tabağa dizin ve buzdolabına koyun ve hep buzdolabında saklayın. Çok hızlı donduğundan hemen servis edebilirsiniz. 

 

Seçimlerinizi hem sağlıklı hem de hafif tatlılardan yana yapmaya özen gösterin. 

AFİYET OLSUN!


Write a comment

Comments: 0