SEBZE PÜRESİ

Kış aylarında yemeyi en çok sevdiğim pürenin tarifi var bugün. Bildiğimiz patates püresini de çok severim ancak bunun yeri ayrı. Yedikleriniz besleyici olsun diyorum ya hep işte bu oldukça besleyici ve hafif. Sebzeyle pek aram yok diyenler için de birebir, sebze yediğini anlamadan sebze yemiş oluyorsun:)

 

Malzemeler;

(4 kişilik)

3 adet havuç

1 adet orta boy kereviz

3 adet büyük boy patates

1 tutam tarçın

Tuz ve karabiber

 

Yapılışı;

Öncelikle tüm sebzeleri hızlı pişmesi için doğrayıp, haşlayın. Sebzeler piştikten sonra arzu ettiğiniz yoğunluğa göre suyunu döküp, blenderdan geçirin. İçine tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. 

En sonunda isterseniz bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ya da bir tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı da ekleyebilirsiniz.

 

Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek isterken zihninde sürekli dönüp duran "Sağlıklı Beslenme = Tatsız Tuzsuz Yemek" düşüncesini kırmak istiyorsan pişireceğin yemeklerin sıkıcı olmasına izin verme. Önce pişirirken, sonra baktığında ve en sonunda tattığında seni mutlu etsin yiyeceklerin. Bol bol değişik baharat ekle, sarımsak ve soğan kullan, zeytinyağında soteler yap, en sevdiğin baharatları karıştırıp salata sosu yapmayı dene mesela...bazen mutfakta önünde öylece duran ve ben bununla ne yaparım ki dediğin en basit şey yemeklerine acayip lezzet katmana imkan sağlayabiliyor.

 

Ben vakit ayırıp alışverişe gidemediğim zamanlarda açıyorum buzdolabını bir kaç dakika bakıyorum. Hayal gücümü biraz devreye sokup, neyi neyle karıştırıp, ne yaratabilirim diye düşünmeye başlıyorum. Zaten malzeme az ise ortaya çıkacak şey de hem pratik hem de kolay oluyor bu da oldukça işime yarıyor. Sonra başlıyorum aklıma ilk gelen şeyi yapmaya. Böylece her seferinde yeni bir lezzet keşfetmekle kalmayıp, evde yarım/az kalan ürünleri de güzel br şekilde değerlendirmiş oluyorum. 

 

Çok güzel ve lezzetli yemekler yapmak için her gün market alışverişi yapman, hazır soslar alman, paketli ürün kullanman ve pişirmek için saatlerini ayırman gerekmiyor. En basit yoldan da çok lezzetli yemekler yapabilirsin ve bizzat hepsinin ne kadar tatlı, tuzlu ve sağlıklı olduğuna tanık olabilirsin:)

Write a comment

Comments: 0